תפוח עץ אפוי שפשוט נמס בפה עטוף במעטפת בצק עלים פריך שמתפצפץ בפה. שילוב מנצח.
תפוחים אפויים במעטפת בצק עלים
תפוחים אפויים במעטפת בצק עלים – המנה הוגשה כחלק מארוחה צרפתית בנוסח פרובאנס.
מנת קינוח קלאסית מן המטבח הצרפתי.
שילוב של תפוחים אפויים שנמסים בפה עם נגיעות של וניל. עטופים במעטפת של בצק עלים זהוב ופריך.
תפוחים אפויים במעטפת בצק עלים
תפוחים אפויים במעטפת בצק עלים
חומרים
- 6 תפוחי עץ ירוקים וחמצמצים, קלופים, מנוקים מליבות.
- 4 כוסות מים
- ¾ כוס סוכר
- מיץ מחצי לימון
- 1 מקל וניל
- גרידה מקליפה של לימון
- 750 גרם בצק עלים
- 1 מיכל שמנת מתוןקה
- 1 חלמון טרוף עם מים
- ריבת משמשים או פובידל
אופן ההכנה
שמים את המים, סוכר,מקל וניל, מיץ לימון, והקליפה ומביאים לרתיחה.
מבשלים את התפוחים ברוטב עד שהם רכים (25 דקות). מוציאים את התפוחים ומקררים אותם.
מרדדים את הבצק לעלה דק, חותכים 6 עיגולים בקוטר 20 סמ'.
מחממים תנור ל 220.
שמים במרכז כל עלה תפוח, אוספים את שולי העלה ומהדקים את השוליים. מעבירים לתבנית אפיה את התפוחים כשצד התפר כלפי מטה. מברישים כל עלה שעוטף תפוח בחלמון המהול במים ואופים כ 20 דקות עד שהעלה שחום.
מקציפים את השמנת לקצפת.
עושים חריץ בכל מעטפת בצק לאחר אפייתה ובחריץ (שנכנס לתוך התפוח כחריץ מאורך ועגול) מכניסים את הריבה.
עוטפים בקצפת ומוסיפים בצד גלידת שמנת (רצוי וניל).