תמיד כיף להתפנק על שרימפס קוקטייל. שרימפסים עם מיונז מתובל. מה צריך יותר מזה?
שרימפס קוקטייל
שרימפס קוקטייל – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה אביבית.
שרימפס קוקטייל
שרימפס קוקטייל
סוג המנה מנת פתיחה, מתאבן
סוג המטבח מטבח אמריקאי
תגיות שרימפס קוקטייל
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 9 minutes
זמן הכנה כולל 29 minutes
מנות 6
קלוריות 289 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
לשרימפס:
- 30 שרימפסים מנוקים וקלופים. משאירים את קצה הזנב לא מקולף.
- 18 אבוקדו מכודרר בכדורים. משתמשים בכף פריזיאן.
- 1 חסה חתוכה לרצועות.
- מיץ לימון לזילוף על האבוקדו.
לרוטב:
- 1 כוס שמן קנולה.
- חלבון של ביצה.
- 1 כפית חרדל.
- מיץ מחצי לימון.
- 1 כף קוניאק.
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק.
- 2 כפות רוטב צ'ילי חריף.
- 1 כף קטשופ.
- כמה טיפות טבאסקו.
- מלח ופלפל לפי טעם.
אופן ההכנה
חולטים את השרימפס במים רותחים עד שהשרימפס משנה את צבעו ועוד דקה נוספת. מעבירים לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול.
שמים בבלנדר את חלבון הביצה, החרדל ומיץ הלימון. טורפים ומוסיפים את השמן לאט לאט עד להיווצרות מיונז. מוסיפים את שאר חומרי הרוטב עד לאיחוד של הרוטב. טועמים ומתקנים טיבול.
בתחתית קערה מניחים מצע של חסה.
בעזרת כף פריזאית (פריזיאן) מכדררים כדורים יפים מן האבוקדו. טובלים כל כדור במיץ לימון על מנת למנוע השחרה ושמים 3 כדורים (לכל מנה) על מצע החסה.
תולים או מניחים את השרימפסים (5 לכל מנה) על שולי קערת ההגשה.
יוצקים כף רוטב על כדורי האבוקדו והחסה.