סודהקסם של המנה טמון ברוטב הגיריביש - רוטב שמורכב מביצה קשה, מלפפונים חמוצים וצלפים שמעורבבים עם שמן וחומץ.
שרימפס מטוגן בבלילה ברוטב גיריביש
שרימפס מטוגן בבלילה ברוטב גיריביש – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה קלאסית.
שרימפס מטוגן בבלילה ברוטב גיריביש
שרימפס מטוגן בבלילה ברוטב גיריביש
חומרים
למנה:
- 30 יחידות שרימפס (נקי, ללא קליפה, להשאיר את החוליה האחרונה עם הזנב ולהוריד את עוקץ הזנב)
בלילה:
- 80 גרם קמח.
- 60 גרם קמח תפוחי אדמה.
- 5 גרם אבקת אפיה. (לא חובה)
- 10 מ"ל שמן סויה.
- 130 מ"ל מים.
- מלח.
מרינדה:
- 150 מ"ל שמן זית.
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה.
- 6 שיני שום קצוצות.
רוטב גיריביש:
- 4 חלמונים.
- 2 כפיות חרדל דיז'ון חלק.
- 500 מ"ל שמן סויה.
- 2 כפות חומץ בן יין לבן.
- מלח.
- פלפל לבן.
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה.
- 2 כפות טרגון קצוץ.
- 2 כפות שאלוטס קצוץ.
- 2 כפות צלפים קצוצים.
- 2 כפות חלבון ביצה קשה.
אופן ההכנה
מרינדה:
מערבבים את כל חומרי המרינדה. משרים את השרימפס במרינדה. מכסים ושמים במקרר עד הטיגון.
בלילה:
מערבבים את כל החומרים פרט לשמן. מוסיפים השמן ומערבבים. מכסים ומניחים בקירור.
רוטב גיריביש:
בקערה מניחים את החלמונים, חרדל, מלח ופלפל לבן ומערבבים קלות. ממשיכים לערבב ללא הפסקה תוך הוספת השמן בטפטוף. בהתחלה טפטוף איטי ואח"כ אפשר להגביר מעט לזרם עדין. מערבבים עד שמתקבל מיונז בסמיכות רצויה. מוסיפים את החומץ ומתקנים את התיבול עם מלח ולפלפל לבן. מוספים עשבי התיבול הקצוצים, השאלוט הקצוץ, חלבון ביצה קשה וצלפים. מערבבים מעט. מכסים ושומרים במקרר (חשוב מאד לשמור בקירור שלא יתקלקל).
שרימפס:
מחממים סיר עם שמן עמוק (טמ' 170 מעלות. לא חם מאוד). מוציאים השרימפס מהמרינדה, ממליחים ומפלפלים את השרימפס. מערבים את הבלילה וטובלים בה את השרימפס כך שיכסה אותם היטב. מטגנים את השרימפס בשמן כ- 3 דקות עד שמקבל צבע זהוב יפה (רצוי לטגן כל פעם חלק מהכמות) מוציאים לנייר סופג.
אופן ההגשה:
מניחים את כל השרימפס החם על מגש עם נייר. במרכז שמים קערה עם הרוטב הקר. כל אחד טובל את השרימפס ברוטב ואוכל.
הערה:
רוטב הגיריביש מתקלקל מהר. מה שלא נאכל יש לזרוק באותו היום.