גבינת ריקוטה מייוצרת מן המים שנשארו בהכנת הגבן. לכן היא דלה מאוד בשומן. עובדה זו מסייעת לה לשמור על צורתה בעת אפיה.
ריקוטה אפויה בארבע עגבניות
המנה הוגשה כחלק מפריט ארוחת השנה הרביעית.
גבינת ריקוטה היא נפלאה לאפייה. האפייה הופכת את הריקוטה לקרם רך ונימוח שנמס בפה.
השילוב בין גוש גבינת ריקוטה האפוי יחד עם החמצמצות המתוקה של העגבניות יוצר הרמוניה של טעמים בפה.
ריקוטה אפויה ברוטב ארבע עגבניות
ריקוטה אפויה ברוטב ארבע עגבניות
חומרים
- 1 קופסא גדולה של ריקוטה גד (750 גרם) – ניתן לבקש במעדנייה של הסופר.
- זסטים של קליפת תפוז משני תפוזים
- מיץ מתפוז אחד
- 1 חבילה עגבניות שרי מיובשות להשרות במים חמים כחצי שעה לפני הבישול
- 1 חבילת עגבניות מיובשות להשרות במים חמים כחצי שעה לפני הבישול
- 700 גרם עגבניות שרי
- 3 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות
- 100 מ"ל שמן זית
- 2 חבילות מרווה
אופן ההכנה
מיבשים את הריקוטה למשך לילה בתוך המקרר על ידי הוצאתה מהקופסא והצבתה על רשת של תנור אפייה.
אופים את עגבניות השרי (בלי טורבו) ב- 180 מעלות כחצי שעה.
מבשלים את העגבניות המקולפות, עגבניות השרי האפויות, עגבניות השרי מיובשות והמושרות, עגבניות השרי המושרות, המרווה, מיץ התפוזים, הזסטים ושמן הזית. מאזנים טעמים עם מלח וסוכר. מקררים במקרר ללילה.
אופים את הגבינה בתנור בחום של 180 מעלות למשך 35 – 40 דקות. מחממים את רוטב העגבניות. מתקנים את הטעם ומגישים בצלחת מרכזית אליה מעבירים בזהירות את הגבינה ומעליה יוצקים את הרוטב. ניתן לקשט בעגבניות שרי ועלי מרווה טריים.