אם אתם אוהבים רוסטבייף, למה שלא תנסו לגוון עם רוסט טונה אדומה?
רוסט פיש טונה אדומה
רוסט פיש טונה אדומה
חומרים
לרוסט:
- 1.8 ק"ג נתח טונה אדומה נקי מעור ועצמות.
- 10 שיני שום קלופות.
- שמן זית.
- 2 כפות פלפל גרוס טרי.
- ½ כפית רוזמרין טרי קצוץ.
- 1 כפית עלי טימין טרי.
- ½ ק"ג חרדל דיז'ון עם גרגרים.
לרוטב:
- 1 בצל סגול.
- 1 כף דבש.
- ½ כפית פלפל שחור גרוס.
- ½ כוס חומץ בן יין לבן.
- 4 כפות חרדל דיז'ון חלק.
- ½ כוס שמן זית .
להגשה:
- בצל ירוק רענן פרוס לאורכו "לשערות" של כ- 10 ס"מ.
- עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות.
אופן ההכנה
הכנת הרוסט:
דוקרים בעזרת סכין קטנה בנתח הטונה ומטמינים בכל חריץ שן שום. מורחים את הנתח בנדיבות בשמן זית מכל הכיוונים.
במחבת חמה מאוד מטגנים ו"סוגרים" את הנתח מכל הכיוונים כ- 2 דקות מכל צד עד להשחמה של שכבה חיצונית דקה. לאטום מכל 4 הצדדים.
מערבבים את הפלפל, החרדל עם הגרגרים, הרוזמרין והטימין בקערה ומורחים מחצית הכמות בתחתית תבנית אפיה בגודל מתאים. מניחים מעל את נתח הטונה ומורחים את הנתח היטב בשארית הממרח.
אופים כ- 6-5 דקות בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות (מכניסים לתנור את הנתח כשהוא בטמפרטורת החדר). מוציאים מהתנור ומצננים – נותנים לעמוד לפחות 10 דקות אחרי הצלייה.
הערה: מידת העשייה המתקבלת היא מדיום-רייר.
הכנת הרוטב:
מעבדים במעבד מזון את מרכיבי הרוטב, פרט לשמן הזית כ- 2 דקות עד לקבלת ממרח חלק. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה תוך כדי ערבוב עד קבלת ממרח חלק.
הגשה:
פורסים את הטונה לפרוסות דקות. זולפים מהרוטב על הפרוסה ומסביב ומקשטים "בשערות" בצל ירוק וקוביות עגבנייה.