הסוד של הרוגלך הוא השימוש בבצק מוכן של מלאווח. בצק המלאווח מעניק לרוגלך פריכות מדהימה.
רוגלך זעירים עם גבינה כחולה ואגוזים
רוגלך זעירים עם גבינה כחולה ואגוזים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת טאפס קייצית.
רוגלך זעירים עם גבינה כחולה ואגוזים
רוגלך זעירים עם גבינה כחולה ואגוזים
חומרים
- 5 דפי מלווח (לקנות מוכן של מעדנות).
- 50 גרם חמאה.
- 3 – 4 כפות דבש.
- 250 גרם גבינה כחולה (אפשר תערובת של חצי דנהבלו וחצי גבינה כחולה יותר עדינה).
- 150 גרם אגוזי פקאן.
- 1 ביצה.
- קצח.
- שומשום.
אופן ההכנה
ממיסים חמאה במחבת ומערבבים היטב עם הדבש לקבלת תערובת נוזלית סמיכה.
מוציאים דף מלווח מהמקפיא, מפשירים אותו מעט, ובעודו קר מורחים עליו בנדיבות מתערובת החמה של הדבש. מחלקים הדף ל- 8 משולשים (כמו פיצה). על כל משולש שמים גבינה מפוררת ואגוזי פקאן שבורים. מגלגלים לצורת רוגלך – מתחילים לגלגל מן הצד הרחב של המשולש לכיוון השפיץ).
מכינים באופן זה את כל הכמות ומניחים בתבנית על נייר אפיה.
מורחים את הרוגלך בביצה טרופה (מעורבבת עם מעט מים) ומפזרים מעל קצח ושומשום.
אופים בתנור בחומם ל-190 מעלות במשך כ-20 דרקת עד להזהבה. מגישים חם.
הערות: ניתן להכין מראש את הרוגלך, עד לשלב המריחה בביצה, ולשמור במקרר מכוסה בניילון נצמד. לפני ההגשה מורחים בביצה, מפזרים את השומשום והקצח מעל ואופים בתנור.