שילוב מנצח בין המטבח האיטלקי לבין המטבח הים תיכוני.
רביולי לבנה עם קולי עגבניות
רביולי לבנה עם קולי עגבניות – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת חגיגת טפאס קייצית.
רביולי לבנה עם קולי עגבניות
רביולי לבנה עם קולי עגבניות
חומרים
- 250 גרם קמח דורום.
- 250 גרם קמח לבן.
- 5 ביצים גדולות.
- 1 כף מים.
- 1 כף שמן זית.
- 1 כפית מלח.
- 500 גרם גבינת לבנה שמנה משובחת.
- ג'הי – שומן שהופרד מ- 100 גרם חמאה.
- 1 ק"ג עגבניות בשלות.
אופן ההכנה
הכנת הרביולי:
מנפים את הקמחים דרך מסננת.
לשים את הקמח, הביצים, המים, השמן והמלח עד לקבלת בצק צהוב קשה יחסית. (אם הבצק קשה מדי מוסיפים טיפונת מים).מכסים בניילון נצמד ושמים למנוחה במקרר למשך 30 דקות (רצוי גם יותר).
מרדדים את הבצק במכונת פסטה לדפים דקים (בהדרגתיות עד רמה 7 במכונה). קורצים עיגולים בקוטר 9 סנטימטר במרכז כל עיגול מניחים מעט לבנה. מרטיבים קלות את שפת העיגול ומקפלים לצורת חצי ירח ומהדקים היטב.
מקמחים קלות בדורום מבחוץ שלא ידבק מניחים במקרר מכוסה בניילון נצמד.
הכנת קולי העגבניות:
חותכים את העגבניות לרבעים עם הקליפה. מרסקים בבלנדר את העגבניות והשום עם מעט מאד מלח ופלפל שומרים קר במקרר עד להגשה.
הכנת המנה:
בסיר מביאים לרתיחה מים לבישול הפסטה. ממליחים את המים. כשהמים רותחים, מנמיכים מעט את האש ומבשלים את הרביולי. לא מבשלים את כל הרביולי יחדיו אלא מבשלים את הרביולי בכמה נגלות.
מבשלים מספר דקות. רביולי שוקעים ואח"כ צפים. מבשלים עוד דקה או שתיים ומוציאים.
מסננים את הרביולי ומיד מעבירים למחבת חמה המכילה ג'הי (בנדיבות). ממליחים ומפלפלים. מטגנים קלות כדקה או שתיים. מקפידים לא לחמם יותר מידי זמן כדי שהלבנה לא תרתח ותברח מהרביולי. מוציאים ומגישים מיד.
הגשת המנה:
בצלחות אישיות קטנות מוזגים שלולית יפה של קולי עגבניות. מניחים מעל 3 רביולי. מזליפים מעל כמה טיפות מהג'הי החם, מקשטים בעלה בזיליקום צעיר ומגישים.