קציצות מבשר צלעות הן בעלות טעם יותר חזק ומרוכז של טעמים. כמו שאומרים קציצות למטיבי לכת.
קציצות צלעות בקר במילוי פיטריות ברוטב עגבניות
קציצות צלעות בקר במילוי פיטריות ברוטב עגבניות – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת חגיגת הבסטיליה בנורמנדי ובראטן.
קציצות צלעות בקר במילוי פיטריות ברוטב עגבניות
קציצות צלעות בקר במילוי פיטריות ברוטב עגבניות
חומרים
- 250 גרם פטריות שמפיון.
- 2 פרוסות לחם לבן (החלק הלבן של הפרוסה).
- 3 כפות חלב.
- 3 בצלים קצוצים דק.
- מספר שיני שום קצוצות.
- 500 גרם בשר צלעות בקר טרי טחון שלוש פעמים.
- 2 ביצים.
- קמח לבן.
- שמן אגוזים.
- ½ כוס פרורי לחם.
- 1 ק"ג עגבניות קלופות ללא גרעינים.
- טימין.
- מלח ופלפל שחור.
אופן ההכנה
מנקים את הפטריות, קוצצים אותן ומטגנים בחמאה עד הזהבה.
טובלים את פרוסות הלחם בחלב ומשרים אותן עד שהחלב נספג לתוכן. סוחטים מהלחם את הנוזלים.
מטגנים בחמאה את הבצלים הקצוצים עד להזהבה ומוסיפים את השום. לאחר הזהבת הבצל והשום מוסיפים את הלחם הסחוט ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הבשר הטחון לתערובת ומוסיפים ביצה אחת, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. יוצרים כדורים שבמרכזם חור אותו ממלאים בפטריות וסוגרים את הכדורים.
מערבבים את הביצה השנייה עם מעט מים, מלח ופלפל שחור. טובלים כל כדור בתערובת הביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם.
מכינים את הרוטב על ידי הוספת העגבניות למחבת חמה עם מעט מהבצל המטוגן וטימין ולאחר שהעגבניות התרככו לחלוטין טוחנים את התערובת.
בנפרד, מטגנים את כדורי הבשר המצופים עד להשחמה. מגישים את כדורי הבשר כאשר מעליהם מוסיפים את הרוטב.