בתוך כל אחת מן הקציצות התמימות למראה האלו מסתתרת הפתעה. שן שום נימוחה ועסיסית שמכניסה לפה פצצה של טעמים.
קציצות הפתעה מצריות
קציצות הפתעה מצריות – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה מצרית.
קציצות הפתעה מצריות
קציצות הפתעה מצריות
  סוג המנה  מנה עיקרית	
  סוג המטבח  מטבח מצרי	
  תגיות  קציצות הפתעה, קציצות פראסה	
  זמן הכנה 1 hour 30 minutes
  זמן בישול 30 minutes
  זמן הכנה כולל 2 hours
  מנות 6 
  קלוריות 255 kcal
  מחבר Gentleman Club
חומרים
- ½ ק"ג חזה עוף טחון.
- 1 כוס סולת.
- סולת לגלגול הקציצות.
- 1 בצל גדול קצוץ דק.
- 40 שיני שום קלופות.
- קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות.
- 1 כף מרק עוף.
- מלח ופלפל.
- שמן לטיגון.
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את הבשר, הסולת, הבצל הקצוץ, המלח והפלפל. 
- יוצרים כ-20 קציצות קטנות, כשכל קציצה מלאה בשן שום. 
- מגלגלים את הקציצות בסולת ומטגנים בשמן בגובה ס"מ עד להשחמה מכל הצדדים. 
- שמים בסיר את העגבניות המרוסקות, שארית שיני השום ואבקת המרק. מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות. 
- מוסיפים את הקציצות. הרוטב צריך לכסות אותן כמעט לגמרי. במידה וחסר רוטב יש להוסיף מים רותחים. 
- מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים בבעבוע עדין כשעה. 





