אבגולמונו הוא רוטב יווני חמצמץ ולימוני המבוסס על בסיס של ביצה ולימון. השילוב של הביצה והלימון משמש גם להכנה של מרק חמצמץ שגם הוא נקרא אבגולמונו.
קלמארי ממולאים בגבינות עטופים בפלפל קלוי ברוטב אבגולמונו
קלמארי ממולאים בגבינות עטופים בפלפל קלוי ברוטב אבגולמונו – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת יוונית.
קלמארי ממולאים בגבינות עטופים בפלפל קלוי ברוטב אבואנגלו
קלמארי ממולאים בגבינות עטופים בפלפל קלוי ברוטב אבואנגלו
סוג המנה מנה ראשונה
סוג המטבח מטבח יווני
תגיות קלמרי ממולא, קלמרי ממולא גבינות, רוטב אבואנגלו
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 20 minutes
זמן הכנה כולל 40 minutes
מנות 4
קלוריות 268 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
לקלמארי:
- 4 פלפלי שושקה.
- פרוסות מוצרלה חתוכות למקלונים ארוכים.
- 4 קלמארי גדולים, שטופיים ונקיים מבפנים.
לרוטב:
- מספר שיני שום.
- 3 – 4 כפות שמן זית.
- 1 כף קמח.
- 150 מ"ל מים.
- 2 לימונים.
- מלח ופלפל שחור.
- פטרוזיליה
- זסט של קליפת לימון.
אופן ההכנה
קולים את הפלפלים ומקלפים אותם.
ממלאים כל פלפל בחתיכת גבינת מוצרלה ומכניסים אותו לתוך הקלאמרי. נזהרים שלא למלא את הקלמארי יתר על המידה אחרת הגבינה תצא בזמן החימום. סוגרים את קצוות הקלמארי באמצעות קיסמים, מורחים בשמן זית, מלח ופלפל ומניחים מעל גריל עד שצבעו של הקלמארי הופך לחרוך.
מטגנים את שיני השום במחבת, מוסיפים קמח, מים (כ- 150 מ"ל), מיץ לימון ותיבול לפי הצורך.מוסיפים לרוטב פטרוזיליה קצוצה ויוצקים אותו מעל הקלמארי הממולאים לאחר שמורידים אותם מהגריל.
מקשטים בקליפת לימון מגוררת ומגישים.