קוקי סאן ז'אק נחשבת לאחת הצדפות היוקרתיות שיש. במתכון זה הקוקי סאן ז'ק מקבלת צריבה בחמאה וציר שרימפס ומוגשת עם רוטב רימונים חמצמץ מתוק.
קוקי סן ז'אק ברוטב חמאת שרימפס ורימונים
קוקי סן ז'אק ברוטב חמאת שרימפס ורימונים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פירות.
קוקי סן ז'אק ברוטב חמאת שרימפס ורימונים
קוקי סן ז'אק ברוטב חמאת שרימפס ורימונים
חומרים
לרוטב חמאה לבן:
- 2 – 3 צלצלי שאלוטס קצוצים דק.
- 3 כפות חומץ בן יין לבן.
- 3 כפות יין לבן יבש.
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
- מלח ופלפל לבן לפי טעם.
למנה:
- 12 צדפות קוקי סאן ז'ק.
- מיץ מלימון אחד.
- 200 גרם גרעיני רימון.
- קמח לקימוח הצדפות.
- ציר שרימפס.
- פלפל אדום גרוס.
אופן ההכנה
הכנת רוטב החמאה:
בסיר קטן מרתיחים את הבצלצלים הקצוצים עם החומץ והיין עד שהנוזלים מצטמצמים לכדי כף אחת. אם רוצים ברוטב חלק לגמרי, מסננים את הנוזלים לסיר נקי.
מנמיכים את האש ומוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה (3-2 קוביות כל פעם) וטורפים לרוטב. מדי פעם מורידים את הסיר מהאש כדי שהחמאה לא תימס לנוזל שקוף, אלא תישאר לבנה. ממשיכים להוסיף את החמאה עד שנוצר רוטב לבן סמיך.
מתבלים במלח ופלפל לבן, ואם רוצים בכמה טיפות נוספות של חומץ או מיץ לימון. מגישים מיד (אי אפשר להכין מראש ולחמם שנית, כי הרוטב ייפרד).
הכנת המנה:
מושחים את בשר הצדפות בלימון ומגלגלים בפלפל אדום גרוס. מקמחים ומטגנים כדקה מכל צד. מניחים על צלחת הגשה. מערבבים את רוטב החמאה עם ציר השרימפס ושופכים על המנה מפזרים גרגרי רימון.