מנה נפלאה מן המטבח הפרואני. השילוב של הדג, הצ'ימיצ'ורי, רוטב הלימון החריף, הקינואה והקשיו הפיקנטי יוצרים בפה הרמוניה של טעמים שלא תשכחו במהרה.
פילה לברק עם קינואה וצ'ימיצ'ורי ירוק
פילה לברק עם קינואה וצ'ימיצ'ורי ירוק – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה פרואנית.
פילה לברק עם קינואה וצ'ימיצ'ורי ירוק
פילה לברק עם קינואה וצ'ימיצ'ורי ירוק
חומרים
לקינואה:
- 1 כוס קינואה שטופה ומסוננת.
- 2 כוסות מים.
- מלח ופלפל לפי הטעם.
לדג:
- 4 לברקים מפולטים עם העור.
- 10 כפות קינואה מבושלת.
- 6 כפות צ'ימיצ'ורי ירוק.
- 20 יחידות קשיו מתובל קצוץ.
- 8 כפות רוטב לימון חריף.
לרוטב צ'ימיצ'ורי ירוק:
- ½ ליטר שמן זית.
- ½ צרור נענע מופרדת לעלים.
- 1 צרור פטרוזיליה מופרדת לעלים.
- ¼ צרור אורגנו מופרד לעלים.
- ½ צרור כוסברה מופרדת לעלים.
- 8 שיני שום.
- מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם.
לקשיו המתובל:
- קשיו לא קלוי.
- חמאה, מלח, אבקת סוכר ופפריקה חריפה לפי טעם.
לרוטב לימון חריף:
- 3 פלפלים אדומים.
- 30 מ"ל סויה.
- 50 מ"ל מיץ לימון.
- 100 מ"ל שמן.
- 1 קורט מלח.
- 1 כפית כמון.
- 1 כפית שאטה טחון.
- 1½ כפיות פלפל שחור.
- 1 כפית סוכר.
- 2 כפיות שום קצוץ.
אופן ההכנה
הכנת הקינואה:
מכניסים את הקינואה, המים והמלח ופלפל לתוך סיר קטן. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קנטה עד להספגות כל המים בקינואה כ- 15 – 20 דקות. בודקים תיבול.
הכנת הצ'ימיצ'ורי:
קוצצים (אפשר גם במעבד מזון רק להימנע מליצור קרם) את כל עשבי התיבול והשום. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים לימון, מלח ופלפל. מזליפים את השמן לאט לאט לתערובת תוך כדי ערבוב במטרפה ידנית.
הכנת הקשיו המתובל:
ממיסים את החמאה, מוסיפים פנימה את התבלינים ואבקת הסוכר ומקרמלים מעט.
מוסיפים את הקשיו, מקפיצים ומעבירים לתבנית אפייה רחבה. אופים בטמפ' של 150-160 מעלות עד לייבוש.
הכנת רוטב לימון חריף:
טוחנים יחד את כל המרכיבים בבלנדר עד לקבלת רוטב חלק.
הכנת הלברק:
מתבלים את הדג במלח ופלפל גרוס. מחממים היטב מחבת ברזל עם מעט שמן וצורבים את הדג כשהעור כלפי מטה עד שנעשה פריך. לאחר כ-4 דקות הופכים את הדג, וצורבים עוד כדקה שתיים.
הרכבת המנה:
מחממים את הקינואה עם הצ'ימצ'ורי והקשיו ומתבלים במלח ופלפל גרוס. עורמים על כל צלחת 2 כפות קינואה, יוצקים 2 כפות מהרוטב בצד הקינואה ועליו מניחים את נתחי הדג.