אחת ממנות הפתיחה האהובות עלי בכל מסעדה. פטה כבד שמוגש עם ריבה מתקתקה לצידו.
פטה כבד עוף בקלבדוס ודבש
פטה כבד עוף בקלבדוס ודבש – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת עוף.
פטה כבד עוף בקלבדוס ודבש
פטה כבד עוף בקלבדוס ודבש
חומרים
לפאטה:
- 300 גרם חמאה.
- 8 בצלים בינוניים, קצוצים.
- 2½ ק"ג כבדי עוף טריים.
- 10 עלי דפנה.
- 1 גבעול רוזמרין צעיר.
- 1 גבעול טימין.
- 6 שיני שום.
- 1 אגוז מוסקט טרי מגורר.
- ½ כוס קלבדוס.
- מלח, פלפל שחור.
- 250 גרם שקדים
לרוטב:
- ½ כוס דבש.
- 4 כפות סוכר חום.
- 2 טיפות מי ורדים.
- 1 כפית חומץ בן יין אדום.
- 2 עלי דפנה.
אופן ההכנה
הכנת הפאטה:
- מטגנים את הכבדים קלות במחצית החמאה, עד שהם הופכים וורודים בפנים אך עדיין רכים. מעבירים את הכבדים המטוגנים לכלי לקירור. 
- מוסיפים קלבדוס לשארית הנוזלים, מקרצפים התחתית ולאחר דקה מוסיפים לכבדים. במחצית החמאה שנותרה מטגנים את הבצלים ומוסיפים את עלי הדפנה,הרוזמרין ושיני השום. ממשיכים לטגן קלות עד הזהבה. 
- מוסיפים את החמאה שנותרה לתערובת ומוסיפים את כל התערובת לכבדים. מטגנים את השקדים במעט חמאה שנותרה ומוסיפים אותם לכבדים ושאר התערובת. 
- מעבירים את כל התערובת למג'ימיקס לערבול עד שמתקבלת תערובת חלקה. תוך כדי הערבול מוסיפים: מלח,פלפל שחור ומעט קלבדוס ואת כל אגוז המוסקט המגורר. מעבירים לכלי שבתוכו ניילון נצמד ולמקרר ללילה. לקראת ההגשה: מעבירים למקפיא לשם "עיצוב צורה קשיחה" עד התקשות. 
הכנת הרוטב:
- מחממים את הדבש בסיר קטן, לאחר שיימס מוסיפים את הסוכר החום, מי הוורדים,החומץ ועלי הדפנה. מחממים כ 5 דקות על אש בינונית. 
אופן ההגשה:
- מוציאים את הכבד מהמקפיא (מחזיקים אותו במקפיא כ 10 דקות לפני ההגשה), חותכים לפרוסות ומגישים עם הרוטב. 





