פוקאצה בליווי שמן זית, חומץ בלסמי ופפרוני

פוקאצה בליווי שמן זית, חומץ בלסמי ופפרוני

פוקאצה חמה ומהבילה שיצאה מן התנור, מרוחה בשמן זית איכותי, מתובלת בעשבי תיבול ומלח ים שמוסיף קרנציות מלוחה. לצד הפוקאצה אנחנו מגישים תערובת שמן זית, בלסמי איכותי ופפרוני.

פוקאצה בליווי שמן זית, חומץ בלסמי ופפרוני

פוקאצה בליווי שמן זית, חומץ בלסמי ופפרוני – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת ויוה איטליה.

פוקאצה בליווי שמן זית, חומץ בלסמי ופפרוני

פוקאצה בליווי שמן זית, חומץ בלסמי ופפרוני

סוג המנה לחמים, מאפים
סוג המטבח מטבח איטלקי
תגיות פוקאצה
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 2 hours 25 minutes
זמן הכנה כולל 2 hours 45 minutes
מנות 6
קלוריות 388 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לפוקצ'ה לבנה:

  • 1 ק"ג קמח לבן (שטיבל 2).
  • 2 כפות סוכר.
  • 3 כפיות מלח.
  • 3 כפות שמן זית.
  • 25 גרם שמרים (שימרית).

לפוקצ'ה שיפון:

  • 600 גרם קמח לבן (שטיבל 2).
  • 100 גרם קמח שיפון (שטיבל 7).
  • 3 כפיות מלח.
  • 3 כפיות שמן זית.
  • 25 גרם שמרים (שימרית).

אופן ההכנה

  1. בקערה לישה מערבבים הקמח והשמרים. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים. לשים במערבל חשמלי תוך הוספת השמן והמים בהדרגה כ-10 דקות. יוצרים כדור. מקמחים ומתפיחים בקערה משומנת כשעה. לאחר ההתפחה לשים מעט ומתפיחים חצי שעה נוספת. מחלקים ל 4 כדורים ועוטפים בניילון נצמד (ניתן גם להקפיא).

  2. מחממים מראש אבן שמוט בתנור בטמפרטורה של 250 מעלות למשך חצי שעה.

  3. משטחים את כדור הבצק בידיים (לא מרדדים!) ומניחים את הבצק על אבן השמוט הלוהטת בתנור ואופים 3-2 דקות עד שהשוליים תופחים מעט והתחתית מזהיבה. הופכים ואופים עוד כ-2 דקות. הופכים שוב ווהפעם מורחים בשמן זית (4-3 כפות), מפזרים עלי רוזמרין (30-20 עלים) ומלח ים גס (2 כפיות) אופים 2 דקות נוספות עד שמשחים.

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות


Related Posts

שיפודי חלומי עם ירקות בתחמיץ עשבי תיבול

שיפודי חלומי עם ירקות בתחמיץ עשבי תיבול

איזה כיף זה לאכול גבינת חלומי מטוגנת או אפוייה. מצד אחד הגבינה מרגישה מותכת אך היא נשארת במרקם קשה ונגיס. שיפודי חלומי עם ירקות בתחמיץ עשבי תיבול שיפודי חלומי עם ירקות בתחמיץ עשבי תיבול – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה חלבית. גבינת חלומי גבינת חלומי […]

סלט קפרזה

סלט קפרזה

מקורו של הסלט בחבל קמפניה שבדרום איטליה, ופירוש שמו הוא "סלט מקפרי", כלומר מהאי קפרי הסמוך לנאפולי, העיר הגדולה בחבל קמפניה. סלט קפרזה המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת ויוה איטליה. סלט קפרזה היא מנה מאוד פשוטה להכנה. סוד ההצלחה של המנה הוא השימוש בחומרי גלם […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון