עוגת הקרמל היא אחד מן הקינוחים המפורסמים של המטבח הרומני. העוגה מורכבת משכבות שכבות של בצק שבינהן מורחים קרם קרמל.
עוגת קרמל
עוגת קרמל – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה רומנית.
עוגת קרמל
עוגת קרמל
  סוג המנה  עוגות, קינוח	
  סוג המטבח  מטבח צרפתי	
  תגיות  עוגת קרמל, קרמל	
  זמן הכנה 6 hours
  זמן בישול 6 hours 15 minutes
  זמן הכנה כולל 12 hours 15 minutes
  מנות 12 
  קלוריות 466 kcal
  מחבר Gentleman Club
חומרים
לעוגה:
- 250 גרם מרגרינה.
- ½ כפית אבקת אפיה.
- ½ כוס חלב.
- 2 כוסות קמח.
לקרם:
- 1 כוס סוכר.
- 2 כפות קמח.
- 2 חלמונים 2
- 2 כוסות חלב.
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
- מערבבים במיקסר ושומרים למספר שעות במקרר. מחלקים ל 5 חלקים שווים. 
- מרדדים מן הבצק כמה שיותר עלים בעובי 2 – 3 מילימטר. 
- אופים כל עלה בתנור כ- 12 – 15 דקות. 
הכנת הקרם:
- מערבבים את הקמח והחלמונים. מוסיפים בהדרגה 2 כוסות חלב קר. מערבבים לתערובת חלקה. 
- בסיר אחר שמים את הסוכר. מבשלים על האש עד לקבלת קרמל חום. - מורידים מהאש ומוסיפים את התערובת. מחזירים ללהבה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. 
הרכבת המנה:
- מרדדים כל חלק לעלה דק. מורחים על כל עלה מהתערובת ומניחים על העלה הקודם עד שיוצרים 5 שכבות. 





