מה יכול להיות יותר נפלא משילוב של עוגת גבינה יחד עם טראפלים של שוקולד? האמת עוד פרוסה...
עוגת גבינה ממולאת בטראפלס שוקולד וברוטב קרנבריז
עוגת גבינה ממולאת בטראפלס שוקולד וברוטב קרנבריז – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה חלבית.
עוגת גבינה ממולאת בטראפלס שוקולד וברוטב קרנבריז
עוגת גבינה ממולאת בטראפלס שוקולד וברוטב קרנבריז
חומרים
חומרים לטראפלס:
- ¾ מכל שמנת עמידה לקצפת 38% .
- 2 כפות ברנדי.
- אבקת קאקאו לציפוי הטראפלס.
- 160 גרם שוקולד מריר 70% (ניתן להחליף מחצית בשוקולד חלב. לטראפל מוצק יותר מגדילים כמות שוקולד ל 200 גרם).
חומרים לבסיס:
- 1 כוס קמח.
- 1 כוס סוכר.
- 50 גרם חמאה.
- 1 ביצה.
חומרים למלית:
- 1 שקית ג'לטין (14 גרם).
- ¼ כוס מים.
- ½ כוס חלב 1%.
- 200 גרם שוקולד לבן.
- 2 מכלי שמנת מתוקה להקצפה 38%.
- 1 ק"ג גבינה לבנה 5% או 9%.
- ¾ כוס סוכר.
אופן ההכנה
הכנת הטראפלס:
מחממים את השמנת בסיר עד לסף רתיחה (אין להרתיח את השמנת!). מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים עד להמסה ומוסיפים ברנדי. מקררים את התערובת לילה במקרר או מספר שעות בפריזר – עד שניתן ליצור ממנה כדורים.
יוצרים כדורים (לא חייבים להיות סימטרים) ומגלגלים בקקאו.
הכנת הבסיס:
מעבדים את מרכיבי הבצק במעבד מזון המצויד בלהב פלדה, עד לקבלת בצק. צרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעתיים במקרר.
מרדדים את הבצק ומשטחים בתחתית התבנית.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20 דק‘ ומצננים.
הכנת המלית:
מערבבים את הג‘לטין עם המים. נותנים זמן לגלטין להנמס.
מחממים את החלב, מוסיפים את הג‘לטין והמים ומערבבים היטב כדי שלא יווצרו גושים.
ממיסים את השוקולד הלבן בסיר כפול (אפשר במיקרו) ומוסיפים לחלב החם. מצננים.
מקציפים את השמנת והסוכר עד לקבלת קצפת. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים את הגבינה ולבסוף את תערובת השוקולד הלבן המצונן.
הרכבת העוגה:
מפזרים על הבסיס האפוי כמחצית מכמות הטרפלס. יוצקים מחצית מהמלית על בסיס העוגה ומפזרים מעל מחצית מכמות הטרפלס שנותרה. מקפיאים למשך 30 דק‘.
את מחצית הכמות של המלית שנותרה משאירים בטמפ‘ החדר ומערבבים מדי פעם. יוצקים את יתרת המלית ומקררים לפחות 6 שעות נוספות במקרר – עדיף למשך לילה.
מפזרים מעל את יתרת כמות הטרפלס.
לפני ההגשה אפשר לפזר קקאו ואבקת סוכר על הצלחת.