פרוש המילה סמיפרדו באיטלקית הוא חצי קר. השם מתייחס לקבוצה של קינוחים קפואים מביצים ושמנת שנעשים ללא שימוש במכונת גלידה.
סמיפרדו פיסטוק וחלבה
המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה קייצית.
סמיפרדו – באיטלקית פירושו הוא חצי קר. וזה בדיוק מתאר את המנה. מדובר במעין גלידה שעשויה מביצים ושמנת שמוגשת שהיא קצת מתחילה להנמס – חצי קר, כבר אמרנו.
הכנת הסמיפרדו נעשית ללא מכונת גלידה והיא די פשוטה להכנה.
התשובה האיטלקית לפרפה הצרפתי
הסמיפרדו האיטלקי מאוד דומה לפרפרה הצרפתי במרכיבים למעט השימוש הרחב בחלמונים.
לכן מנת הסמיפרדו יותר קלילה מן הפרפה העשיר.
נגיעה מזרח תיכונית
בסמיפרדו הזה הלכנו על השילוב המנצח של חלווה ופיסטוק. התוצאה נפלאה.
סמיפרדו פיסטוק וחלבה
סמיפרדו פיסטוק וחלבה
חומרים
לסמיפרדו:
- 3 ביצים, מופרדות.
- 4 כפות סוכר.
- 1½ מיכלי שמנת מתוקה 38%.
- 100 גרם חלבה מפוררת גס.
- ½ כוס פיסטוקים קלויים, קצוצים גס.
לקישוט:
- ½ כוס שברי פיסטוקים קלויים לא מומלחים.
- דבש.
אופן ההכנה
שמים בקערה חסינת חום את החלמונים ואת הסוכר. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים כך שתחתית הסיר לא תיגע במים ומקציפים יחד בעזרת מיקסר 3-4 דקות, או עד שמתקבל קרם בהיר ותפוח. מסירים מעל הסיר ומניחים בצד.
בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים לקצף יציב מאוד ומבהיק. מוסיפים לקרם את החלבונים ומערבבים בתנועות קיפול אחידות, עד שמתקבלת עיסה אחידה.
שמים בקערה בה הוקצפו החלבונים את השמנת המתוקה ומקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה. מוסיפים לקערת קרם החלמונים והקצף ומערבבים בתנועות קיפול עדינות, לעיסה אחידה. מוסיפים לעיסה את החלבה ואת הפיסטוקים ומערבבים בתנועות קיפול אחידות, עד שהם נטמעים בעיסה.
מרפדים תבנית באורך 30 סנטימטר ביריעה גדולה של ניילון נצמד, כך ששוליו ישתפלו הרבה מעבר לדפנות. יוצקים פנימה את העיסה, מחליקים את פניה, עוטפים בשולי הניילון הנצמד, מכסים בשכבה נוספת של ניילון נצמד ומקפיאים שלוש שעות לפחות (עד 3 ימים).
רבע שעה לפני ההגשה: מעבירים למקרר. ההפשרה החלקית הזאת יוצרת את הסמיפרדיות, החצי מוקפאות, המושלמת. בעת ההגשה מחלצים מהתבנית, מסירים את הניילון, יוצקים מלמעלה את הדבש, ומקשטים בפיסטוקים. פורסים ומגישים, אפשר עם עוד דבש ופיסטוקים לכל מנה.