סלמון מעושן במשרה של שמיר קצוץ וצלפים. הסלמון עסיסי ומלא טעמי עישון.
סלמון בשמיר וצלפים בעישון של שלוש שעות
סלמון בשמיר וצלפים בעישון של שלוש שעות – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה במעשנה.
סלמון בשמיר וצלפים בעישון של שלוש שעות
סלמון בשמיר וצלפים בעישון של שלוש שעות
חומרים
- 1 ק"ג פילה סלמון טרי (שלא הוקפא).
- 1 צרור שמיר.
- 1 צנצנת קטנה של צלפים.
- 2 לימונים.
- חמאה מלוחה.
- שמן זית.
אופן ההכנה
- מדליקים את המעשנת ומייצבים את הטמפרטורה על 100 – 110 מעלות. ממלאים את קערת המים במעשנת.ניתן להוסיף כפיס עץ אחד לצרך העשרת הטעם. אני מעדיף את המתכון הזה עם מינימום טעם עישון ולכן איני מוסיף כפיס לצורך ייצור עשן. 
- קוצצים את השמיר והצלפים ו"עוטפים" את פילה הסלמון. מניחים את הפילה העטוף בתבנית חד פעמית. ניתן להשאיר במקרר למשך לילה אולם לא חובה. 
- לפני העישון סוחטים את הלימונים על הפילה. מגלחים פרוסות חמאה דקות מאוד ומניחים מעל הפילה. לכסות כ- 50% משטח הפילה. 
- מעשנים למשך שלוש שעות עישון רטוב. זאת אומרת הפילה טובל בנוזלים שמופרשים ממנו, נוזלי הלימון והחמאה המומסת. לא מכסים את התבנית! 
- מגישים את פרוסות הסלמון עם הציפוי ויוצקים טיפה מן הרוטב על המנה. 





