סלט התפוזים והזיתים השחורים הוא קלאסיקה של המטבח המרוקאי. מה שזה אומר שתמצאו הרבה מאוד גרסאות שונות למתכון.
סלט תפוזים וזיתים שחורים
סלט תפוזים וזיתים שחורים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה מרוקאית.
קלאסיקה מרוקאית
אחד מן הסלטים הקלאסים של המטבח המרוקאי הוא סלט התפוזים והזיתים השחורים.
מאחר ומדובר בסלט קלאסי למתכון יש מספר גדול של וואריאציות שהתפתחו עם השנים.
הסלט מבוסס על האיזון בין מתיקות התפוזים לבין מליחות הזיתים וחריפות האריסה.
סלט תפוזים וזיתים שחורים
סלט תפוזים וזיתים שחורים
סוג המנה סלטים
סוג המטבח מטבח המרוקאי
תגיות סלט תפוזים
זמן הכנה 15 minutes
זמן בישול 5 minutes
זמן הכנה כולל 20 minutes
מנות 6
קלוריות 210 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- 3 תפוזים.
- 1 חושחש או מיץ מחצי לימון.
- אריסה.
- זיתים שחורים כבושים במלח.
- 2 שיני שום קצוצות.
- שמן זית.
- מלח (מעט בגלל הזיתים)
אופן ההכנה
קולפים וחותכים 3 תפוזים, מוסיפים זיתים שחורים, מוסיפים מיץ לימון, שמן, אריסה, מלח ושום ומערבבים.