העולם נחלק לשני סוגים של אנשים. אלו שאוהבים תמרים צהובים ואלו שלא אוהבים תמרים צהובים.
סלט תמרים צהובים וגבינות עם פרוסות בגט חם
סלט תמרים צהובים וגבינות עם פרוסות בגט חם – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה חלבית.
אם אתם מחפשים ארוחה קלילה וטעימה ומרעננת לימות הקיץ החמים, סלט התמרים הצהובים המוגש עם גבינה ופרוסות בגט חמות הוא התשובה.
הסלט מציע שילוב של טעמים מרעננים: מתיקות המושגת על ידי השימוש בתמרים, מליחות של הגבינות והחמיצות של העגבניות המיובשות. הכל מתחבר יחדיו לחגיגה אחת גדולה.
מה זה תמר צהוב?
רבים נוטים לחשוב, ובטעות, כי התמר הצהוב הוא תמר שטרם הבשיל וטרם שינה את צבעו לצבע החום כהה המוכר של התמרים. האמת היא שזה לא נכון.
תמר צהוב הוא זן של תמרים, שצבעם הוא צהוב בכל שלבי הגידול של הפרי גם כאשר הפרי הוא בשל.
טעמו של התמר הצהוב הטרי הוא טיפה עפוץ, ולכן רצוי להקפיא את התמרים למשך יום במקפיא ולהפשירם. פעולת ההקפאה מרככת את התמרים טיפה, מעלימה את הטעם העפוץ והופכת את טעמם של התמרים ליותר מתקתק.
התמרים הצהובים נחשבים פירות בעלי תכונות תזונתיות מעולות. הם עשירים בנוגדני חמצון, סיבים תזונתיים ומינראלים כגון אשלגן, מגנזיום, וסידן.
גם טעים וגם בריא. מה עוד אפשר לבקש.
סלט תמרים צהובים וגבינות עם פרוסות בגט חם
סלט תמרים צהובים וגבינות עם פרוסות בגט חם
חומרים
- 750 גרם תמרים צהובים
- צרור פטרוזיליה
- צרור בזיליקום
- צרור ארגולה
- 150 גרם גבינת קשקבל
- 5 שיני שום
- 4 כפות חומץ בן יין
- שמן זית
- טימין
- אורגנו
- 1 בגט פרוס לפרוסות
- 100 כרם עגבניות מיובשות בשמן
אופן ההכנה
חותכים גס את עשבי התיבול ומעבירים לקערה.
את השמן של העגבניות המיובשות יוצקים לסלט. פורסים לרצועות את העגבניות המיובשות ומוסיפים לסלט. מתבלים את הסלט בחומץ ושמן הזית ומתבלים.
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את שיני השום השלמות. מטגנים את פרוסות הבגט ומעבירים אותן לנייר סופג. מתבלים את הפרוסות באורגנו, טימין ובזיליקום. מוסיפים את פרוסות הלחם לסלט.
מגלענים את התמרים, חוצים כל תמר לשניים ומסדרים אותם בתבנית אפיה. מעל התמרים בוזקים שמן זית ומעט חומץ, מגררים מעל את הגבינות ומכניסים לתנור לחמש דקות.
מפזרים את התמרים האפויים על הסלט ומגישים.