נמאס לכם מהרוסטבייף המסורתי? זה הזמן לגוון עם סינטה לבנה בתיבול אסייתי.
סינטה לבנה ברוטב הויסין על סלט פיקנטי
סינטה לבנה ברוטב הויסין על סלט פיקנטי – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת אוריינטציה.
סינטה לבנה ברוטב הויסין על סלט פיקנטי
סינטה לבנה ברוטב הויסין על סלט פיקנטי
חומרים
לבשר:
- 1 ק"ג סינטה חזיר עם השומן.
- 1 כוס רוטב הויסין.
- 2 כפות סוכר חום.
- 4 שיני שום כתושות.
לסלט הפיקנטי:
- 1 צרור בצל ירוק פרוס דק.
- ½ כוס בוטנים קלויים קצוצים.
- 2 פלפלי צילי אדום קצוצים דק.
- ½ כוס עלי נענע קצוצים.
- מיץ משני לימונים.
- 1 כפית שמן שומשום.
- מעט מלח גס.
אופן ההכנה
הכנת הסינטה:
- מערבבים את רוטב ההויסין עם הסוכר והשום. מורחים על הנתח ושמים בתבנית במקרר לקירור למשך לילה. 
- מוציאים מהמקרר שעתיים מראש לפני האפייה. 
- מחממים תנור במצב גריל ב 230 מעלות. 
- מורחים שוב את חלקו העליון של הנתח עם הרוטב שבתבנית. מניחים את הנתח על רשת וצולים בתנור רבע שעה. למי שאוהב בשר עשוי היטב יש להאריך את זמן האפיה ל-20 דקות. - מומלץ לשים מתחת לרשת תבנית עם קצת מים על מנת שתקלוט את הטפטופים. 
- מוציאים את הנתח מן התנור. ממתינים 10 דקות ופורסים לפרוסות בעובי של כסנטימטר . 
- בזמן ההמתנה לוקחים את הרוטב שנאגר בתבנית התחתונה ומעבירים למחבת. מצמצמים לרוטב סמיך. 
הכנת הסלט הפיקנטי:
- מערבבים את חומרי הסלט בקערה. יוצרים גבעה של סלט במרכז צלחת ועליה מניחים פרוסה של הסינטה עם מעט מן הרוטב המצומצם. 





