ואריאציה על מתכון הסול מרנייר מן המטבח הצרפתי.
סול מארנייר עם הליבוט ברוטב פטריות ושרימפס
סול מארנייר עם הליבוט ברוטב פטריות ושרימפס – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת חגיגות הבסטילה בנורמנדי ובראטן.
סול מרינייר עם הליבוט ברוטב פיטריות ושרימפס
חומרים
- 6 נתחי הליבוט טרי.
- 500 גרם שרימפס טריים או קפואים גדולים ככל האפשר.
- 500 גרם יין לבן יבש.
- 10 בצלי שאלוט קצוצים דק.
- 30 גרם חמאה ללא מלח.
- 200 גרם פטריות שמפיניון חתוכות.
- 1 לימון.
- 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%.
- 500 גרם מולים.
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה.
אופן ההכנה
טובלים כל נתח דג בקמח, מלח ופלפל. שומרים בניילון נצמד ללילה.
בסיר רחב מרתיחים את היין וחלק מהבצל במשך חמש דקות. מוסיפים את הצדפות, מכסים ומבשלים 3-2 דקות שומרים את בשר הצדפות והרוטב בנפרד.
מטגנים את הדג בשמן כשתי דקות מכל צד, מוסיפים את הרוטב בו התבשלו הצדפות ואת השמנת ומבשלים כחמש דקות באש נמוכה עד שהדג מוכן והתערובת סמיכה.
מטגנים בנפרד בשמן זית את השרימפס ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את הצדפות לטיגון קצר ולאחר מכן מערבבים עם השרימפס המטוגנים. את השרימפס והצדפות מוסיפים לדג המכוסה בתערובת הסמיכה. מכסים בפטרוזיליה קצוצה.
ניתן גם להכניס לתבנית אפיה את הדג עם התערובת הסמיכה ל 12 דקות בדיוק ולאחר מכן להוסיף את השרימפס והצדפות והפטרוזיליה. (זו השיטה בה אני השתמשתי)