מנת פתיחה כיפית שאי אפשר להפסיק לאכול, טוסטונים מטוגנים של שרימפס בתיבול אסייתי מוגשים לצידו של קטשופ אסייתי חריף מתקתק.
נגיסוני שרימפס ברוטב עגבניות אסייתי
נגיסוני שרימפס ברוטב עגבניות אסייתי – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת אוריינטציה.
נגיסוני שרימפס ברוטב עגבניות אסייתי
נגיסוני שרימפס ברוטב עגבניות אסייתי
סוג המנה מנות פתיחה, מתאבנים
סוג המטבח מטבח אסייתי
תגיות ברוסקטה שרימפס, לשון ברוטב עגבניות, נגיסוני שרימפס
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 5 minutes
זמן הכנה כולל 25 minutes
מנות 6
קלוריות 255 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
מטבל:
- ½ כוס רסק עגבניות.
- 2 שיני שום.
- 2 צ'ילי אדומים קטנים ללא גרעינים קצוצים דק.
- 2 כפיות רוטב הוי סין.
- 2 כפיות רוטב וורשסטייר.
חומרים לטוסט:
- 500 גרם שרימפס מקולפים ומנוקים.
- 75 גרם ערמוני מים.
- 1 כף כוסברה קצוצה.
- חתיכה בגודל 2 סנטימטר של ג'ינג'ר קצוצה גס.
- 2 ביצים מופרדות.
- ¼ כפית פלפל לבן.
- 12 פרוסות חלה ללא הקשה בעובי סנטימטר.
- 1 כוס שומשום.
- מלח לפי טעם.
- שמן לטיגון עמוק.
אופן ההכנה
הכנת המטבל:
מערבבים את כל חומרי המטבל בקערה. מומלץ להכין יום קודם על מנת לאפשר לטעמים להתחבר. לשמור במקרר.
הכנת הטוסט:
במעבד מזון שמים את השרימפס, ערמונים, כוסברה, ג'ינג'ר, לבן של 2 הביצים, פלפל לבן ומלח. מעבדים לתערובת אחידה.
במעבד מזון שמים את השרימפס, ערמונים, כוסברה, ג'ינג'ר, לבן של 2 הביצים, פלפל לבן ומלח. מעבדים לתערובת אחידה.
מחממים שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם מכניסים את הטוסטים לטיגון כאשר תערובת השרימפס למטה ואחרי כ-15 שניות הופכים את הטוסט. ממתינים שיזהיב ומוציאים מהשמן. מספיגים עודפי שמן על מגבת נייר.חשוב שלא לטגן יחדיו כמות גדולה של הטוסטים אלא לטגן בכמה נגלות וזאת על על מנת לא לגרום לירידת טמפרטורת השמן.
מגישים עם המטבל.