מרק השעועית השחורה מאוד נפוץ בדרום אמריקה. הצבע שלו שחור מבריק, הוא קרמי וסמיך ובעל טעמים עמוקים חרפרפים.
מרק שעועית שחורה ודלעת
מרק שעועית שחורה ודלעת – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה פרואנית.
מרק שעועית שחורה ודלעת
מרק שעועית שחורה ודלעת
חומרים
לשעועית:
- 3 ליטר ציר עוף או מרק עוף.
- 4 כוסות שעועית שחורה שהושרתה למשך לילה, שטופה ומסוננת.
- 1 כוס רום.
- 200 גרם צוריסו או קבנוס או כל נקניק מעושן אחר חתוך לקוביות קטנות.
- 3 שיני שום קצוצות.
- מיץ משני ליים.
- 2 כפות שמן זית.
- פלפל חריף קצוץ.
- 1 בצל קצוץ.
- 1 פלפל אדום קצוץ.
- 3 גבעולי סלרי קצוצים.
- 2 כפות כמון.
- 2 עלי דפנה.
לדלעת:
- 1 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות קטנות.
- 2 כפות שמן זית.
- 2 כפות סוכר.
- 1 כפית מלח.
- 2 כפיות פלפל שחור טחון.
אופן ההכנה
הכנת הדלעת:
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס. 
- מערבבים היטב את 2 כפות שמן הזית, הסוכר, המלח, הפלפל והדלעת ומניחים בתבנית עם נייר אפייה ואופים עד שהדלעת רכה כ- 30 עד 40 דקות. 
הכנת מרק השעועית:
- מחממים את השמן בסיר מרק, מוסיפים את הצ'וריסו ומטגנים כ- 2 דקות. 
- מוסיפים את הפלפל החריף והשום ומאדים כדקה. מוסיפים את הבצל, הפלפל האדום והסלרי ומטגנים תוך כדי בחישה עד שהירקות מתחילים להשחים, כשמונה דקות. 
- מסיפים את הכמון, עלי הדפנה והרום ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים בחצי. 
- מוציאים מהסיר 2 כוסות שעועית (מבושלת) ומעט נוזלים. מעבירים לבלנדר או למעבד מזון ומעבדים למחית חלקה. מחזירים את המחית לסיר ומבשלים כ-30 דקות נוספות להסמכת המרק. 
- מוסיפים את השעועית וציר העוף ומביאים לרתיחה. מסלקים את הקצף שהצטבר, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה עד שהשעועית רכה, כשעה עד שעה וחצי. 
- מוסיפים את הדלעת לסיר, מתקנים תיבול ומגישים. 





