מרק שעועית וירקות מנחם ומחמם ביום חורף קר יכול בקלות להחליף בכיף ארוחה שלמה.
מרק שעועית יווני
המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה יוונית.
מרק הפסולדה – מרק שעועית יווני – הוא אחד מן המנות המפורסמות והמוכרות של המטבח היווני ומקורו באזור חבל מקדוניה. לעיתים מוגדר מרק השעועית כמאכל הלאומי של יוון.
המרק הוא סמיך ועשיר בטעמים. היוונים מגישים את המרק בתוספת זילוף של שמן זית מעל יחד עם לחם טוב, ולעתים לצד סרדינים כבושים או גבינת פטה.
מרק שעועית יווני
מרק שעועית יווני
חומרים
למרק השעועית:
- 500 גרם שעועית לבנה
- 3 גזרים גדולים קלופים וקצוצים דק
- 6 עלי סלרי קצוצים לחתיכות ברוחב 3 ס"מ
- 3 בצלים
- 3 עגבניות
- 1 קופסא קטנה רכז עגבניות
- שמן זית
- מלח ופלפל שחור לפי טעם
עיטור מרק השעועית:
- פלפל חריף או צ'ילי
- זיתים יוונים שחורים
- פלפל אדום קצוץ דק
אופן ההכנה
משרים את השעועית ללילה במים קרים.
למחרת שופכים את המים ומוסיפים לשעועית מים קרים ומרתיחים כרבע שעה. מסננים ומכסים שוב במים קרים.
קוצצים את הבצל. מקלפים את העגבניות ומוציאים את הזרעים, וקוצצים אותן. מטגנים יחד כרבע שעה את הגזר, הבצל והסלרי. מוסיפים את העגבניות הטריות, רכז העגבניות, השעועית, הפלפל החריף ומים עד לכיסוי וקצת מעבר לכך.
ממשיכים לבשל את התערובת לפחות שעה נוספת עד שהשעועית מתחילה להתרכך. מוסיפים מלח ופלפל ואת הפלפל החריף וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה עד 45 דקות.
ניתן להוסיף גם טימין למרק.
מגישים בקערות כאשר מוסיפים מעט שמן זית לכל מנת מרק.