מרק הצ'ופינו שמזכיר את הבויאבז הצרפתי, נולד במטבחי המהגרים האיטלקים בסן פרנסיסקו, בהשראת מרקי דגים איטלקיים.
מרק צ'אופינו – קדרת פירות ים
מרק צ'אופינו – קדרת פירות ים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה אדומה.
מרק צ'אופינו – קדרת פירות ים
מרק צ'אופינו – קדרת פירות ים
  סוג המנה  מרקים	
  סוג המטבח  מטבח אמריקאי	
  תגיות  מרק, מרק צ'אופינו	
  זמן הכנה 25 minutes
  זמן בישול 1 hour 10 minutes
  זמן הכנה כולל 1 hour 35 minutes
  מנות 6 
  קלוריות 277 kcal
  מחבר Gentleman Club
חומרים
- 500 – 700 גרם גרם שרימפס גדולים קלופים ומנוקים. (אפשר גם קפואים) ניתן להוסיף עוד פירות ים כדוגמת קלאמרי.
- 1 חבילה צדפות טריות או קפואות בוואקום. (רצוי נאוויות).
- 1 חבילה פטריות מיובשות.
- 2 פלפלים ירוקים.
- 2 כוסות מיץ עגבניות.
- 2 כוסות ציר דגים.
- כמה שיני שום.
- 1 קופסה עגבניות מרוסקות 800 גרם.
- 1 – 2 כוסות יין לבן משובח.
- פטרוזיליה.
- 2 בצלים קצוצים.
- בזיליקום.
- 2 כרישות קצוצות חלק לבן בלבד.
אופן ההכנה
- משרים את הפטריות 20 דקות במים חמימים. 
- בסיר מחממים שמן זית ומטגנים בו את הבצל הקצוץ.לאחר שהבצל מתרכך מוסיפים את השום ומטגנים כשתי דקות נוספות. 
- מוציאים את הפטריות מהמים, סוחטים אותן ושומרים את המים בצד. מוסיפים אותן לסיר. 
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, היין, מיץ העגבניות, ציר הדגים, כרישה, פטרוזיליה ובזיליקום ומבשלים כ 35 – 40 דקות, עד להצטמצמות הרוטב. 
- מוסיפים את פירות הים לרוטב ומבשלים עוד 10 דקות על אש קטנה. 
- ניתן להוסיף תיבול של פלפל שחור, פפריקה אדומה וצילי 





