רכלתי הרבה מרקי בצל בחיי, אבל מרק שכזה עוד לא יצא לי לטעום. העישון של הבצל לפני הכנסתו למרק מוסיף ארומה מעושנת מדהימה למרק.
מרק בצל מעושן
מרק בצל מעושן – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה במעשנה.
מרק בצל מעושן
מרק בצל מעושן
סוג המנה מרק, מרקים
סוג המטבח מטבח אמריקאי, מטבח צרפתי
תגיות בצל, מרק בצל, מרק בצל מעושן
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 2 hours 30 minutes
זמן הכנה כולל 2 hours 50 minutes
מנות 6
קלוריות 366 kcal
חומרים
- 2.2 ק"ג בצל בצל חתוך לטבעות.
- 4 ליטר ציר עוף.
- 4 כפות רוטב ווסטרשייר.
- 3 כפות חרדל.
- חמאה מומסת
- 350 מ"ל בירה.
- 4 כפות בורבון.
- קרוטונים
- 200 גרם גבינת קשקבל מגוררת.
- 200 גרם גבינת פרמזן מגורדת.
- מלח ופלפל.
אופן ההכנה
מורחים את טבעות הבצל בחמאה מומסת. צולים את הבצלים עד שהם רכים אך לא שרופים, במעשנת מכוסה בכדי להשיג חום נמוך.
שמים בסיר את ציר העוף, החרדל, רוטב ווסטרשייר והבירה. מערבבים היטב ומוסיפים את הבצלים הצלויים, מלח ופלפל. מבשלים במעשנת במשך שעתיים, בחום של 100 עד 110 מעלות.
לפני ההגשה מוסיפים את הוויסקי ומערבבים.
מגישים את המרק בקעריות בתוספת תערובת הגבינות והקרוטונים.