משמעות המילה מריסקוס בספרדית היא פירות ים.
מריסקוס חריף מתוק
מריסקוס חריף מתוק – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת ואריאציות על המטבח הקטלוני.
מריסקוס חריף מתוק
מריסקוס חריף מתוק
סוג המנה מנה עיקרית, מנה ראשונה
סוג המטבח מטבח קטלוני
תגיות מריסקוס
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 1 hour 15 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 35 minutes
מנות 6
קלוריות 336 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- 3 שרימפסים קלופים לכל מנה. להשאיר זנב.
- 2 קוקי סאן זק לכל מנה.
- 2 עגבנית תמר חתוכות לקוביות גדולות.
- 2 שיני שום פרוסות לכל מנה.
- ½ כפית ג'ינג'ר קצוץ לכל מנה.
- פלפל חריף קצוץ לפי טעם.
- ½ מנגו לכל מנה.
- ½ כוס חלב קוקוס לכל מנה.
אופן ההכנה
בסיר או מחבת עמוקה מחממים שמן זית וקצת חמאה על אש קטנה. מוסיפים עגבניות שום ג'ינג'ר פלפל חריף מלח ופלפל מבשלים על אש קטנה כשעה.
קצת לפני הגשה מגדילים לאש גבוהה מאוד. כשהתערובת חמה מוסיפים את פירות ים ל- 10 דקות. מוסיפים חלב קוקוס וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.