מנת המוס החלבה שלי היא הומאז למנת פרפה החלבה האגדית שהוגשה במסעדתו של השף צחי בוקשטטר - התרווד הורוד.
מוס אוורירי ומתוק של חלבה
מוס אוורירי ומתוק של חלבה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת המיטב ממסעדות ישראל – מסע קולינארי.
מוס חלבה – מסעדת התרווד הורוד
מוס חלבה – מסעדת התרווד הורוד
סוג המנה מנות אחרונות, קינוח
סוג המטבח מטבח ארץ ישראלי
תגיות מוס חלווה
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 30 minutes
הקפאה: 8 hours
זמן הכנה כולל 9 hours
מנות 6
קלוריות 444 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- 200 מ"ל שמנת מתוקה.
- 6 כפות סוכר.
- 6 חלמונים.
- 2 כפות אמרטו (או כל ליקר שקדים).
- 150 גרם חלווה מפוררת.
- תותים לעיטור.
אופן ההכנה
מקציפים שמנת מתוקה לקצף יציב ומקררים.
מכינים סירופ מהסוכר והמים. מצננים.
שמים את הסירופ בבן מארי. מוסיפים חלמונים וליקר וטורפים ללא הפסקה לקבלת תערובת תפוחה.מסירים מהאש, מוסיפים חלבה וממשיכים להקציף 15 דקות עד שהתערובת מתקררת. מקפלים פנימה את השמנת המוקצפת ומעבירים לתבנית.
מקפיאים 8 שעות לפחות. שעה לפני ההגשה מעבירים למקרר.