מנה שהיא שילוב של הלחמג'ון הטורקי אבל עם טוויסט מיוחד שמושג על ידי השימוש בתבלין הדוקה (דואה) המצרי.
לחמעג'ון דוקה
לחמעג'ון דוקה – המנה הוגשה כחלק מארוחת מסע בעקבות תערובות התבלינים.
לחמעג'ון
לחמעג'ון הוא בעצם התשובה הערבית לפיצה האיטלקית. המנה נפוצה בעיקר בלבנון, טורקיה, סוריה ובקהילות ארמניות וטורקיות בעולם.
הלחמעג'ון הבסיסי מורכב מבצק, רוטב עגבניות ובשר טחון.
תבלין הדוקה
אם יש דבר אחד ששמחתי ממנו כשהכנתי את ארוחת המסע בעקבות תערובות התבלינים היה לגלות את תערובת הדוקה.
מסתבר שישנם תבלינים שאני לא מכיר!
התערובת הסודית של המצרים
תבלין הדוקה או הדואה כפי שכמה מבטאים הוא תערובת תיבול מצרית שמסתבר שמעטים מכירים אותה.
בגדול תערובת התבלינים של הדוקה מורכבת מבוטנים קלויים, שומשום קלוי, זרעי כמון קלויים, זרעי כוסברה קלויים ומלח.
אך כמו בכל תערובת תבלינים לכל סבתא מצריה יש את הסודות הקטנים שלה, התוספות הסודיות והיחס הנכון בין המרכיבים כך שקשה למצוא שתי תערובות דוקה דומות אחת לשניה.
דבר אחד בטוח זה דבר טעים שחבל לכם על הזמן.
לחמעג'ון דוקה
במנה זו חיברתי בין הלחמעג'ון הטורקי יחד עם תערובת התיבול המצרית והתוצאה נפלאה.
לחמעג'ון דוקה
לחמעג'ון דוקה
חומרים
ללחמג'ון:
- 4 פיתות מיני שכל אחת חצויה לשני עיגולים
- 3 כפות שמן זית
- 1 - 2 כפות תבלין דוקה (חלק מבטאים את זה דואה)
לתערובת הבשר:
- 200 גרם בשר בקר טחון גס
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 1 שן שום קצוצה
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- ½ כוס גרגירי חומוס מבושלים
- 1 כפית בהרט
- 3 כפות שמן זין לטיגון
- מלח ופלפל שחור לפי טעם
להגשה:
- טחינה איכותית - רצוי הגמל או היונה
אופן ההכנה
הכנת תערובת הבשר:
מניחים את חצאי הפיתות על נייר אפיה בתבנית כאשר החלק הפנימי של הפיתה מופנה כלפי מעלה. מורחים בשמן זית ומפזרים את הדוקה. אופים ל- 12 דקות.
מערבבים את כל חומרי התערובת בשר למעט השמן. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את התערובת ארבע דקות על להבה גבוהה.
הרכבת המנה:
מפזרים את תערובת הבשר על הפיתות הקלויות. יוצקים קצת טחינה על הפיתות ומגישים.