השילוב בין כבד אווז לרוטב מתקתק הוא דבר שקשה לעמוד בפניו.
לבבות ארטישוק עם כבד אווז ברוטב דבש ודובדבנים
לבבות ארטישוק עם כבד אווז ברוטב דבש ודובדבנים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה אדומה.
לבבות ארטישוק עם כבד אווז ברוטב דבש ודובדבנים
לבבות ארטישוק עם כבד אווז ברוטב דבש ודובדבנים
סוג המנה מנה ראשונה
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות ארטישוק ממולא, כבד אווז, לבבות ארטישוק
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 45 minutes
מנות 6
קלוריות 355 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- 6 לבבות ארטישוק טרים או קפואים.
- 1 קופסאת דובדבנים טרים.
- 350 גרם כבד אווז נקי.
- 3 כוסות יין אדום קברנה סובניון.
- 150 גרם דבש מעורב עם טימין.
- 6 עלי ביבי.
- לימון.
- מלח גס.
- ציר ירקות.
- מעט ליקר וישניאק.
אופן ההכנה
מבשלים את לבבות הארטישוק בציר הירקות כ 15 דקות עד שהלבבות מתרככים.מוציאים מהציר וחותכים כל לב ארטישוק לשלוש.
מגלענים את הדובדבנים ומבשלים אותם ביין האדום עם הדבש והווישניאק, עד לקבלת נוזל סמיך.
חותכים את כבד האווז לפרוסות וקולים על הגריל.
מניחים על הצלחת עלה חסה שעליו מזלפים טיפה מיץ לימון ומלח גס. מעליו מניחים את שלוש פרוסות הארטישוק ומעליהן את פרוסות כבד האווז ומזלפים עליהן את הרוטב.