מה זה מסתתר לו שם בתוך כלי האידוי? האם זה קיפודים קטנים? לא אלו כדורי בשר מאודים מצופים באורז!
כדורי בשר לבן מאודים בציפוי אורז
כדורי בשר לבן מאודים בציפוי אורז – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת סין הקלאסית.
מנת כדורי בשר לבן מאודים בציפוי אורז תמיד הזכירה לי קיפודים. כדורי הבשר שמהם בולטים קוצים קטנים של אורז. ממש כמו קיפודים קטנים וחמודים.
הסינים לעומת זאת קוראים למנה כדורי פנינה בזכות הציפוי הלבן שמעניק האורז לכדורי הבשר, ומזכיר את צבען הלבן של הפנינים.
מנת כדורי הבשר נחשבת כחלק בלתי נפרד מהמנות באירוח הסיני ונחשבת מעין הקדמה חמה למנה העיקרית ולכן ניתן למצוא אותה מככבת במסעדות הדים סאם.
איך אומרים קיפוד בפרסית?
מסתבר שלא רק הסינים אוהבים פנינים או קיפודים ומנת כדורי הבשר המצופים באורז היא מנה שנפוצה גם במטבחים אחרים ולא רק במטבח הסיני. במטבח הפרסי המנה נקראת שפטה ברנז'י.
כדורי בשר לבן מאודים בציפוי אורז
כדורי בשר לבן מאודים בציפוי אורז
חומרים
- ¾ כוס אורז ארוך כדוגמת אורז בסמטי, אורז יסמין וכדומה
- 750 גרם בשר כתף חזיר טחון פעמיים
- 3 סנטימטר שורש ג'ינג'ר קלוף וקצוץ
- ½ כף בצל אדום קצוץ דק
- ½ כף פטרוזיליה קצוצה דק
- ½ כף כף עירית קצוצה דק
- ½ כף רוטב סויה
- ½ ביצה טרופה
- 1 - 2 כפות כפות רוטב צ'ילי חריף
- 1 - 2 כפות מלח
- פלפל שחור לפי טעם
אופן ההכנה
משרים את האורז במים חמים כשעתיים. מסננים היטב. לשים היטב את הבשר, הג'ינגר, הבצל, הפטרוזיליה, העירית, רוטב הסויה, הביצה ורוטב הצילי. מתבלים עם מלח ופלפל ומערבב היטב. יוצרים מהתערובת כדורים.
מפזרים את האורז על משטח ישר בשכבה אחידה. מגלגלים את כדורי הבשר על האורז לקבלת כדור בשר מצופה היטב באורז.
מאדים את הכדורים בכלי אידוי מבמבוק למשך 8-7 דקות ומגישים מייד.
אפשר להכין את הבשר מראש עם התבלינים יום קודם ולשמור במקרר עטוף היטב בניילון נצמד.