למרות הפשטות לכאורה של המנה היא מפתיעה מאוד בטעמה. הסוד טמון בחמאת התפוז שמרימה את טעמי המנה ומשתלבת היטב עם טעמה המעקצץ של גבינת העיזים.
טוסט גבינת עיזים בחמאת תפוז
טוסט גבינת עיזים בחמאת תפוז – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת הדרים.
מנת פתיחה מעולה שעל פניו נראית כמנה לא מתוחכמת. אבל השימוש בחמאת תפוז (אותה תכינו בעצמכם) משדרג את המנה מטוסט פשוט של גבינת עיזים להרמוניה של טעמים.
טוסט גבינת עיזים עם חמאת תפוז
טוסט גבינת עיזים עם חמאת תפוז
חומרים
חומרים לטוסטים:
- 1 בגט טרי חתוך לפרוסות דקות
- 1½ חבילות גבינת סנט מור
- עלי בזיליקום
- חמאת תפוז
חומרים לחמאת התפוז:
- 1 כוס ליקר תפוזים קוואנטרו
- מיץ וגרידה של הקליפה מחמישה תפוזים
- 400 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- מלח לפי טעם
- פלפל לבן טחון דק לפי טעם
אופן ההכנה
הכנת חמאת התפוז:
בסיר מרתיחים את הקוואנטרו ומצמצמים בחצי.
מוסיפים מיץ תפוזים, גרידת תפוז, מלח ופלפל. מבשלים יחד ומצמצמים שוב לחצי. מצננים ל-30 מעלות ומוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה, תוך כדי בחישה. מעבירים לכלי קיבול ושומרים בקירור.
הכנת הטוסטים:
מחממים תנור ל 200 מעלות.
חותכים את הבאגט לרוחבו לעיגולים בעובי סנטימטר.
חותכים את גלילי הגבינה לרוחבם לעיגולים בעובי של חצי סנטימטר. מומלץ לפרוס את הגבינה באמצעות חוט מתכת או סכין גבינות.
מורחים על פרוסת הבגט חמאת תפוז בנדיבות, מניחים על החמאה עלה בזיליקום ומעליו עיגול גבינה. אופים בתנור עד להתכת הגבינה.