החיבור בין חציל קלוי לטחינה הוא זיווג שנוצר בשמיים. טעמי החריכה של החציל משתלבים באופן מושלם עם המתיקות המריריה של הטחינה.
חציל קלוי ברוטב זעתר וטחינה
חציל קלוי ברוטב זעתר וטחינה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת תפריט טעימות סובב ים תיכון.
חציל קלוי ברוטב זעתר וטחינה
חציל קלוי ברוטב זעתר וטחינה
סוג המנה מנה ראשונה, מנת פתיחה, סלטים, תוספת
סוג המטבח מטבח ים תיכוני, מטבח ישראלי
תגיות זעטר, חציל בטחינה, חציל קלוי, חצילים
זמן הכנה 15 minutes
זמן בישול 15 minutes
זמן הכנה כולל 30 minutes
מנות 6
קלוריות 216 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
לחצילים:
- 2 חצילים בינוניים
- 6 פרוסות חלה ללא הקרום
- אחינה היונה או הר ברכה
לרוטב:
- מיץ מלימון סחוט
- ¼ כוס שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- ¼ כפית מלח גס
- מעט פלפל שחור טחון
- ½ פלפל צ'ילי פרוס לעיגולים
- 1 כף עלי כוסברה או פטרוזיליה
- 1 כפית זעטר (אפשר גם טימין)
אופן ההכנה
קולים את החצילים על האש ומרוקנים את התוכן (לא קוצצים) ומסננים להוצאת הנוזלים. מקררים.
מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב.
מחממים מעט את פרוסות החלה ועל כל פרוסה מורחים מעט מהרוטב, מניחים נתחי חציל קלוי ומורחים מעל עוד מהרוטב.
מוזגים כפית טחינה גולמית ומגישים.
הערות: רצוי להכין את הרוטב מראש ולהניח במקרר ללילה. להגיש בטמפרטורת החדר.