מנה אופיינית ליוון - קבבוני טלה עטופים בפלפלים קלויים וחצילים, אפויים ברוטב עגבנית.
חציל פלפל וירקות אופייניים ליוון עם קבבוני טלה
חציל פלפל וירקות אופייניים ליוון עם קבבוני טלה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה יוונית.
חציל פלפל וירקות אופייניים ליוון עם קבבוני טלה
חציל פלפל וירקות אופייניים ליוון עם קבבוני טלה
חומרים
- 5 פלפלים אדומים
- 5 פלפלים ירוקים
- 2 חצילים
- 130 מ"ל שמן זית
- 500 גרם בשר טלה מאזור השוק
- 3 בצלים
- 2 קופסאות רכז עגבניות
- 1 בקבוק פסאטה
- 1 כפית אורגנו יבש
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- פלפל חריף או צ'ילי לפי הטעם
- כמה גבעולי פטרוזיליה לקישוט
אופן ההכנה
- קולים את הפלפלים, קולפים, מסירים גרעינים וחותכים לרצועות כל פלפל קלוי. 
- קולפים את החציל לפסים לאורך החציל ולאחר מכן חותכים לפרוסות רוחב בעובי של 5-4 ס"מ כל חתיכה. 
- ממליחים כל חתיכת חציל ומניחים להזיע כרבע שעה. שוטפים ומייבשים את החציל. 
- מטגנים את חתיכות החציל. 
- טוחנים את הבשר ומוסיפים תיבול ופטרוזיליה קצוצה. יוצרים קציצות מוארכות אותן מטגנים טיגון קצר לסגירת הבשר. 
- מטגנים את הבצל הקצוץ דק ומוסיפים עגבניות מקולפות ומגולענות קצוצות. מבשלים את העגבניות והבצל כעשרים דקות ליצירת רוטב סמיך. מתבלים במלח ופלפל. 
- מניחים בתבנית את הפלפלים, החצילים, הקציצות ומעליהם את הרוטב ומחממים בתנור בחום של 180 מעלות כ- 25-20 דקות. 
- מוציאים ומגישים לכל אורח כאשר הפלפלים בתחתית, מעליהם חציל, בתוך כל הערימה הקציצה ומעל שוב פלפל. יוצקים מעל הכל מן הרוטב ומקשטים עם מעט פטרוזיליה. 





