מה יכול להיות יותר מוצלח משילוב של חציל נימוח שהושרה בחומץ בלסמי איכותי. החציל נמס בפה עם חמצמצות מתקתקה של חומץ הבלסמי.
חציל בבלסמי
המנה הוגשה כחלק מארוחת תפריט ארוחת חורף.
מנת ההחציל בבלסמי מגיעה אלינו מן המטבח האיטלקי.
לאחר שהחציל עובר קלייה בתנור בשמן זית הוא מושרה לאחר כבוד בחומץ בלסמי משובח.
תנו לחציל את החומר המשובח
מכיוון שהמתכון הזה נשען על ארבעה מרכיבים בלבד ישנה חשיבות אדירה לאיכות חומרי הגלם שאתם משתמשים בה. זה השלב לשלוף את החומץ בלסמי המיושן שהבאתם מאיטליה ולהשתמש בו למנה.
חציל בבלסמי
חציל בבלסמי
חומרים
- 4 חצילים בינוניים
- שמן זית משובח
- חומץ בלסמי משובח
- מלח גס רצוי אטלנטי
אופן ההכנה
קולפים את החצילים ומחלקים כל חציל ל- 3 – 4 גלילים. ממליחים היטב ושמים במסננת "להזיע" למשך מספר שעות. שוטפים קלות ומייבשים במגבת נייר.
מורחים את החצילים בשכבה דקה מאד של שמן זית. מפזרים מעט מאד מלח גס. יש לשים לב שאם החצילים נשטפו קלות, יתכן שלא נדרש כלל להוסיף מלח.
משמנים קלות תבנית אפיה. מעמידים את גלילי החצילים בתבנית לא צפוף מדי. (12 גלילים אמורים להיכנס בתבנית אפיה סטנדרטית).
מחממים תנור ל- 180 מעלות. אופים במשך כ- 35 דקות. הופכים את החצילים לצד השני של הגליל ואופים עוד כ- 20 דקות. (החצילים נדבקים לתחתית ונוצרת בתחתיתם מעין "קליפה". יש להשתמש בתרווד מתאים על מנת להפוך את החציל בלי להסיר את הקליפה. מוציאים מהתנור ומחלצים את החצילים. מחכים שהחצילים יתקררו ושמים בכלי אטום עם חומץ בלסמי. שמים במקרר ומדי חצי יום הופכים כך שהחומץ ייספג היטב בחצילים.