טעמים מתקתקים מתחברים היטב לחזה המולארד. במתכון זה שילבנו מתיקות של תאנים יחד עם עומק הטעמים של הקוניאק.
חזה מולארד עם תאנים בניחוח קוניאק
חזה מולארד עם תאנים בניחוח קוניאק – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת עוף.
חזה מולארד עם תאנים בניחוח קוניאק
חזה מולארד עם תאנים בניחוח קוניאק
חומרים
- 3 חזות של מולארד
- 1 כוס יין אדום
- 3 בצלים ירוקים – החלק הלבן בלבד
- 5 שיני שום כתושות
- ½ כוס שמנת מתוקה
- 1 כף מיץ לימון ממותק
- 1 כף גרגרי פלפל ירוק
- 6 תאנים בשלות פרוסות
- 1 כף עירית קצוצה
- 2 כפות קוניאק איכותי
- מלח ופלפל לפי טעם
אופן ההכנה
- משרים את המולארדים ביין מספר שעות (רצוי כ- 12 שעות) ומידי פעם הופכים. מוציאים ומנגבים לצורך ייבוש. 
- חורצים את השומן של המולארד בצורת קריס קרוס עם סכין חדה. 
- מטגנים במחבת מאוד חמה כשהצד השומני, עם העור,כלפי מטה כ- 13 דקות, עד לקבלת גוון חום והמסת כל השומן. הופכים ומטגנים דקה נוספת. מצננים ופורסים דק. 
- מטגנים את הבצל בשומן שנותר במחבת עד שהוא שקוף. מוסיפים שום ומטגנים כשתי דקות נוספות. מוסיפים פרוסות תאנים טריות ועירית קצוצה. מסירים מהאש ויוצקים על פרוסות המולארד ולידן. 
- מוסיפים את היין בו שרה המולארד ומבשלים כ- 5 דקות. 
- מוסיפים את השמנת, מיץ הלימון וגרגרי הפלפל ומבשלים תוך בחישה כ 5 דקות, עד שהרוטב מתחיל להסמיך. 
- מוסיפים פרוסות תאנים טריות ועירית קצוצה. מסירים מהאש ויוצקים על פרוסות המולארד ולידן. 





