המתכונים

פלפל קלוי ממולא בפטה בציר שמן אניס

פלפל קלוי ממולא בפטה בציר שמן אניס

על מנת להעניק לשמן הזית טעמי אניס אנו משרים בו זרעי אניס ומחממים אותו לטמפרטורה לא גבוהה. החימום מפריש את טעמי האניס לתוך השמן. פלפל קלוי ממולא בפטה בציר שמן אניס פלפל קלוי ממולא בפטה בציר שמן אניס – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת טעימות קרא עוד

מרק רומני עם נקניק קבנוס

מרק רומני עם נקניק קבנוס

על מנת להוסיף למרק טעם מעושן אנחנו מוסיפים לו פרוסות של נקניק קבנוס. מרק רומני עם נקניק קבנוס המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה רומנית. מרק שעועית מן המטבח הרומני. מרק סמיך ועשיר עם טעמים מעושנים המושגים בזכות התוספת של נקניק הקבנוס.  מרק רומני עם נקניק קרא עוד

סינייה טחינה של חורף – מסעדת קורדיליה

סינייה טחינה של חורף – מסעדת קורדיליה

מסעדת קורדיליה של השף ניר צוק נסגרה בשנת 2016 אבל השאירה לי הרבה זכרונות טובים. אחת המנות האהובות עלי היתה הסינייה טחינה של חורף. סינייה טחינה של חורף – מסעדת קורדיליה סינייה טחינה של חורף – מסעדת קורדיליה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת המיטב קרא עוד

שיפודי חלומי עם ירקות בתחמיץ עשבי תיבול

שיפודי חלומי עם ירקות בתחמיץ עשבי תיבול

איזה כיף זה לאכול גבינת חלומי מטוגנת או אפוייה. מצד אחד הגבינה מרגישה מותכת אך היא נשארת במרקם קשה ונגיס. שיפודי חלומי עם ירקות בתחמיץ עשבי תיבול שיפודי חלומי עם ירקות בתחמיץ עשבי תיבול – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה חלבית. גבינת חלומי גבינת חלומי קרא עוד

מריסקוס חריף מתוק

מריסקוס חריף מתוק

משמעות המילה מריסקוס בספרדית היא פירות ים. מריסקוס חריף מתוק מריסקוס חריף מתוק – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת ואריאציות על המטבח הקטלוני. מריסקוס חריף מתוק חזרה לרשימת המתכונים

מרק לפת עם וניל ותירוש ענבים

מרק לפת עם וניל ותירוש ענבים

מרק נפלא של לפת ותירוש ענבים. ההפתעה הגדולה של המרק היא כמובן תוספת הווניל. מרק לפת עם וניל ותירוש ענבים מרק לפת עם וניל ותירוש ענבים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת 2 כוכבי מישלן. מרק לפת עם וניל ותירוש ענבים חזרה לרשימת המתכונים

סביצ'ה טונה נוסח הונדורס

סביצ'ה טונה נוסח הונדורס

נתחי טונה שמתבשלים בתחמיץ ליים, חלב קוקוס, ג'ינג'ר ופלפלי צ'ילי חריף. סביצ'ה טונה נוסח הונדורס סביצ'ה טונה נוסח הונדורס – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת טעימות מן המטבח הבין לאומי. סביצ'ה טונה נוסח הונדורס חזרה לרשימת המתכונים

לצ'ה די טיגרה

לצ'ה די טיגרה

לצ'ה די טיגרה או חלב נמרים כפי שהוא נקרא בפרו הם הנוזלים שנקווים בתחתית קערת הסביצ'ה. מוסיפים להם פיסקו, שהוא מעיין תזקיק אלכוהול בין גראפה לקוניאק ושותים. לצ'ה די טיגרה לצ'ה די טיגרה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה פרואנית. לצ'ה די טיגרה חזרה לרשימת קרא עוד

לשון כבושה במרינדה

לשון כבושה במרינדה

לשון שעוברת כבישה יבשה של שבוע, יומיים של משרה ובישול. לשון רכה שכזאת עוד לא אכלתם בחייכם. לשון כבושה במרינדה לשון כבושה במרינדה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה רומנית. לשון כבושה במרינדה חזרה לרשימת המתכונים

לזניית פטריות בארומת אדמה

לזניית פטריות בארומת אדמה

הסוד במתכון לזניית הפטריות הוא השימוש בתערובת שמנים שמעניקה למתכון טעמי אדמה נפלאים. לזניית פטריות בארומת אדמה לזניית פטריות בארומת אדמה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה טבעונית. לזניית פטריות בארומת אדמה חזרה לרשימת המתכונים

חזה עוף עם אגסים ברוטב

חזה עוף עם אגסים ברוטב

חזה עוף שהושרה במרינדה של תפוזים, יין לבן ועשבי תיבול. לצידו מגישים אגס שבושל ביין בשביל להוסיף מתיקות למנה. חזה עוף עם אגסים ברוטב חזה עוף עם אגסים ברוטב – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת עוף. חזה עוף עם אגסים ברוטב חזרה לרשימת המתכונים

קרוסטיני גבינת צאן מנוקדת בנענע ולימון

קרוסטיני גבינת צאן מנוקדת בנענע ולימון

פרוש המילה קרוסטיני באיטלקית הוא טוסטונים. פרוסות לחם או בגט קלויות שעליהן מוסיפים את התוספות. במתכון הנ"ל הוספנו גבינת עיזים, נענע וגרדת לימון. קרוסטיני גבינת צאן מנוקדת בנענע ולימון המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה קלאסית. ישנן מנות שסוד הקסם שלהן הוא בפשטות. משתמשים במרכיבים איכותיים קרא עוד

עוגת קרמל

עוגת קרמל

עוגת הקרמל היא אחד מן הקינוחים המפורסמים של המטבח הרומני. העוגה מורכבת משכבות שכבות של בצק שבינהן מורחים קרם קרמל. עוגת קרמל עוגת קרמל – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה רומנית. עוגת קרמל חזרה לרשימת המתכונים

פרידה לבנה "מבושלת" באריסה ירוקה

פרידה לבנה "מבושלת" באריסה ירוקה

הגרסה הים תיכונית למנת הסביצ'ה הפרואנית. במקום בתחמיץ לימון, דג הפרידה מתבשל על ידי האריסה הירוקה. פרידה לבנה "מבושלת" באריסה ירוקה המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פיש גורמה. מנת פתיחה ים תיכונית נפלאה שמקורותיה מגיעים ממנת הסביצ'ה הפרואנית (הנה הקישור לארוחה   פרואנית).   במתכון זה אנו קרא עוד

לברק ממולא גבינות על מצע פסטו ירקות

לברק ממולא גבינות על מצע פסטו ירקות

ישנם שילובים שאף פעם לא חשבתי שהם אפשרים כמו דג ממולא בגבינה. מסתבר שזה עובד, ואפילו מצוין. לברק ממולא גבינות על מצע פסטו ירקות לברק ממולא גבינות על מצע פסטו ירקות – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה חלבית. לברק ממולא גבינות על מצע פסטו ירקות קרא עוד

פאייה בשר ופירות ים

פאייה בשר ופירות ים

פאייה היא מנת אורז, במקור מחבל ולנסיה שבספרד, מקור השם "פאייה" הוא בוולנסית, שם שמשמעו "מחבת". אולם המנה הפכה כה פופולרית עד שבספרדית המלה "פאייה" הפכה שם נרדף למחבת. פאייה בשר ופירות ים פאייה בשר ופירות ים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת וריאציות על קרא עוד

לבבות ארטישוק עם כבד אווז ברוטב דבש ודובדבנים

לבבות ארטישוק עם כבד אווז ברוטב דבש ודובדבנים

השילוב בין כבד אווז לרוטב מתקתק הוא דבר שקשה לעמוד בפניו. לבבות ארטישוק עם כבד אווז ברוטב דבש ודובדבנים לבבות ארטישוק עם כבד אווז ברוטב דבש ודובדבנים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה אדומה. לבבות ארטישוק עם כבד אווז ברוטב דבש ודובדבנים חזרה לרשימת המתכונים

קוקטייל פיסקו סאוור

קוקטייל פיסקו סאוור

בפיסקו הפרואני מותר להשתמש רק בשמונה זני ענבים מקומיים ואסור להשתמש בחביות עץ ליישון. הפיסקו מזוקק רק פעם אחת ואינו מדולל במים. כתוצאה מכך הפיסקו קרוב מאוד לטעם הענבים המקורי. פיסקו סאוור פיסקו סאוור – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה פרואנית. קוקטייל פיסקו סאוור חזרה קרא עוד