המתכונים

טרטר דניס בחיבוק שומר

טרטר דניס בחיבוק שומר

מנה שכולה חגיגה של טריות וטעמי אניס. הטרטר מעורבב עם טרגון, השומר מבושל באוזו וצימוקי אוכמניות להוספה של מתיקות עדינה. טרטר דניס בחיבוק שומר טרטר דניס בחיבוק שומר – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה אביבית. טרטר דניס בחיבוק שומר חזרה לרשימת המתכונים

משמשים ושזיפים ממולאים

משמשים ושזיפים ממולאים

שילוב הטעמים של הפירות היבשים, התבלינים ומלית הבשר יוצר הרמוניה נפלאה של טעמים. משמשים ושזיפים ממולאים משמשים ושזיפים ממולאים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה מרוקאית. משמשים ושזיפים ממולאים חזרה לרשימת המתכונים

ניוקי ברוטב עגבניות קלוייות

ניוקי ברוטב עגבניות קלוייות

ניוקי רכים כעננים נמסים לתוך רוטב עגבניות שנקלו על האש. מנה קלאסית של המטבח האיטלקי. ניוקי ברוטב עגבניות קלוייות ניוקי ברוטב עגבניות קלוייות – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת ויוה איטליה. ניוקי ברוטב עגבניות קלוייות חזרה לרשימת המתכונים

רוסט פיש טונה אדומה

רוסט פיש טונה אדומה

אם אתם אוהבים רוסטבייף, למה שלא תנסו לגוון עם רוסט טונה אדומה? רוסט פיש טונה אדומה רוסט פיש טונה אדומה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פיש גורמה.   רוסט פיש טונה אדומה חזרה לרשימת המתכונים

שרימפס קוקטייל

שרימפס קוקטייל

תמיד כיף להתפנק על שרימפס קוקטייל. שרימפסים עם מיונז מתובל. מה צריך יותר מזה? שרימפס קוקטייל שרימפס קוקטייל – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה אביבית. שרימפס קוקטייל חזרה לרשימת המתכונים

בליני תפוחי אדמה עם גרבלקס וגבינת שמנת

בליני תפוחי אדמה עם גרבלקס וגבינת שמנת

שילוב בין המטבח הרוסי לבין המטבח הנורדי. בליני תפוחי אדמה עם גרבלקס וגבינת שמנת בליני תפוחי אדמה עם גרבלקס וגבינת שמנת – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת תפוחי אדמה.   בליני תפוחי אדמה עם גרבלקס וגבינת שמנת חזרה לרשימת המתכונים

בלאן מנג'ה – מקפא חלב שקדים ברוטב 'מנחאר' (ריבת חלב)

בלאן מנג'ה – מקפא חלב שקדים ברוטב 'מנחאר' (ריבת חלב)

בלאן מנג'ה היא מנה האיטית המבוססת על חלב קוקוס. המתכון עבר התאמה לאזורנו וחלב הקוקוס הוחלף בחלב שקדים. בלאן מנג'ה בלאן מנג'ה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת ואריאציות על מתכוני השף חיים כהן. הבלאן מנג'ה היא מנה שמגיעה מהאיטי שבקריביים. המנה היא סוג של קרא עוד

טארט תרד פרמזן וגרידת לימון

טארט תרד פרמזן וגרידת לימון

טארט קליל וטעים של תרד ופרמזן שמתאים בצורה מושלמת לימי הקיץ החמים. טארט עלי תרד פרמזן וגרידת לימון טארט עלי תרד פרמזן וגרידת לימון – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת חגיגת טאפס קייצית. מנת האיים הצפים הינה מנה של מרנג ביצים הצף במרק של שוקולד. קרא עוד

כריך בריסקט קצוץ

כריך בריסקט קצוץ

בריסקט הוא השם הלועזי לנתח חזה הבקר (נתח מספר 3). מדובר בנתח שנמצא בחלק הקדמי של הפרה. נתח נפלא לבישול ארוך. כריך בריסקט קצוץ כריך בריסקט קצוץ – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת קצוץ או טחון. כריך בריסקט קצוץ חזרה לרשימת המתכונים

פטריות ממולאות במוח

פטריות ממולאות במוח

הגרסה הרומנית של הפטריות הממולאות. הפטריות ממולאות במוח עגל. פטריות ממולאות במוח. פטריות ממולאות במוח. – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה רומנית. פטריות ממולאות במוח חזרה לרשימת המתכונים

סינטה לבנה ברוטב הויסין על סלט פיקנטי

סינטה לבנה ברוטב הויסין על סלט פיקנטי

נמאס לכם מהרוסטבייף המסורתי? זה הזמן לגוון עם סינטה לבנה בתיבול אסייתי. סינטה לבנה ברוטב הויסין על סלט פיקנטי סינטה לבנה ברוטב הויסין על סלט פיקנטי – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת אוריינטציה.   סינטה לבנה ברוטב הויסין על סלט פיקנטי חזרה לרשימת המתכונים

פלאפל דגים ברוטב טחינה ויוגורט

פלאפל דגים ברוטב טחינה ויוגורט

כדורי פלאפל חמים ומהבילים שעשויים מדגים. מוסיפים טחינה-יוגורט ונהנים. פלאפל דגים פלאפל דגים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת טעימות סובב ים תיכון.   פלאפל דגים ברוטב טחינה ויוגורט חזרה לרשימת המתכונים

קוקטייל קנאה ירוקה

קוקטייל קנאה ירוקה

קוקטייל שלוקח את קוקטייל ה-"ג'ין וטוניק" הקלאסי ומשדרג אותו בעזרת טריק קטן. קוקטייל קנאה ירוקה קוקטייל קנאה ירוקה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת רגע לפני הקיץ. קוקטייל עם טריק הטריק בקוקטייל קנאה ירוקה הוא השימוש בג'ין שהושרו בו רצועות סלרי למשך יומים. הסלרי מעשיר קרא עוד

בליני חריימה חריפה בקרם פרש

בליני חריימה חריפה בקרם פרש

המנה של הבליני חריימה, שמאחדת בין המטבח הרוסי למטבח הטריפוליטאי, יכלה בקלות להישמע כמו התחלה של בדיחה: רוסי וטריפוליטאי נכנסים לבר. בליני חריימה חריפה בקרם פרש בליני חריימה חריפה בקרם פרש – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת בצקים מזרח מערב. המנה משלבת בין הבליני הרוסי קרא עוד

סלט גזר במיץ תפוזים

סלט גזר במיץ תפוזים

גזר הוא אחד מאותם ירקות שמשתלבים היטב גם בסלטים מלוחים וגם בסלטים מתוקים. סלט גזר במיץ תפוזים סלט גזר במיץ תפוזים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה מרוקאית. סלט גזר ברוטב תפוזים חזרה לרשימת המתכונים

סלט מטבוחה

סלט מטבוחה

זהו הסלט שבשבילו המציאו את הניגוב עם החלה. מטבל עגבניות שמשלב טעמים של חריף, מתוק וחמוץ – מה צריך יותר מזה. סלט מטבוחה סלט מטבוחה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה מרוקאית. סלט המטבוחה הוא ללא כל ספק אחד מן הסלטים הכי מזוהים עם המטבח קרא עוד

סלט עגבניות ולימון כבוש

סלט עגבניות ולימון כבוש

אם יש סלט שאני אוהב לאכול הוא סלט עגבניות ולימון כבוש. כמה פשוט ככה מיוחד. סלט עגבניות ולימון כבוש סלט עגבניות ולימון כבוש – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה מרוקאית. קסם הלימון הכבוש סלט העגבניות ולימון כבוש  הוא דוגמה מצויינת לשדרוג שיכול להעניק מרכיב אחד קרא עוד

סמיפרדו פיסטוק וחלבה

סמיפרדו פיסטוק וחלבה

פרוש המילה סמיפרדו באיטלקית הוא חצי קר. השם מתייחס לקבוצה של קינוחים קפואים מביצים ושמנת שנעשים ללא שימוש במכונת גלידה. סמיפרדו פיסטוק וחלבה המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה קייצית. סמיפרדו – באיטלקית פירושו הוא חצי קר. וזה בדיוק מתאר את המנה. מדובר במעין גלידה שעשויה קרא עוד