המתכונים

טארט תפוחים

טארט תפוחים

טארט הוא מאפה מתוק שדומה לפאי, אבל שונה ממנו בכך שהחלק העליון פתוח ולא מכוסה בבצק. טארט תפוחים טארט תפוחים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה קלאסית. טארט תפוחים חזרה לרשימת המתכונים

חטיף מולית אדומה עם ממרח טפנד

חטיף מולית אדומה עם ממרח טפנד

קיים בלבול רחב בציבור בין סוגי המולית לבין השם ברבונייה. הברבונייה מתייחסת למולית הפסים ואילו המולית האדומה נקראת סולטן איברהים. חטיף מולית אדומה עם ממרח טפנד חטיף מולית אדומה עם ממרח טפנד – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פיש גורמה. חטיף מולית אדומה עם ממרח קרא עוד

חזה עוף ממולא תפוחים ותאנים ברוטב אדום

חזה עוף ממולא תפוחים ותאנים ברוטב אדום

חזה עוף הוא נתח שכאילו נוצר מוכן למילוי. פורסים את חזה העוף דק דק, ממלאים במילוי ומגלגלים. חזה עוף ממולא תפוחים ותאנים ברוטב אדום חזה עוף ממולא תפוחים ותאנים ברוטב אדום – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת אגסים ותפוחים. חזה עוף ממולא תפוחים ותאנים ברוטב קרא עוד

פאי רועים

פאי רועים

פאי הרועים הוא מנה קלאסית מן המטבח הבריטי. הפאי עשוי מבשר כבש טחון שעליו מולבשת שכבה של פירה. הגרסה בה משתמשים בבשר בקר נקראת קוטג פאי. פאי רועים ברוטב פטריות עם סלט ירוק וגבינות פאי רועים ברוטב פטריות עם סלט ירוק וגבינות – המנה הוגשה קרא עוד

פוקאצה בליווי שמן זית, חומץ בלסמי ופפרוני

פוקאצה בליווי שמן זית, חומץ בלסמי ופפרוני

פוקאצה חמה ומהבילה שיצאה מן התנור, מרוחה בשמן זית איכותי, מתובלת בעשבי תיבול ומלח ים שמוסיף קרנציות מלוחה. לצד הפוקאצה אנחנו מגישים תערובת שמן זית, בלסמי איכותי ופפרוני. פוקאצה בליווי שמן זית, חומץ בלסמי ופפרוני פוקאצה בליווי שמן זית, חומץ בלסמי ופפרוני – המנה הוגשה קרא עוד

קונסומה עגבניות קר

קונסומה עגבניות קר

העגבניות נטחנות ומסוננות לאט לאט דרך בד גאזה. התוצאה שמתקבלת היא הגרסה המרוכזת והטהורה של העגבניה. קונסומה עגבניות קר קונסומה עגבניות קר – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת וריאציות על מתכוני השף חיים כהן. קונסומה עגבניות קר חזרה לרשימת המתכונים

טאפאס חציל אנשובי ופלפל

טאפאס חציל אנשובי ופלפל

טאפאס פשוט וקל להכנה שסוד הצלחתו נובע מאיכות חומרי הגלם. אנשובי איכותי, שמן זית איכותי וחציל טוב יעשו את העבודה. טאפאס חציל אנשובי ופלפל טאפאס חציל אנשובי ופלפל – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת וריאציות על המטבח הקטלוני. טאפאס חציל אנשובי ופלפל חזרה לרשימת המתכונים

כבד אווז בטחינה סילאן וקלבדוס עם ריבת חצילים

כבד אווז בטחינה סילאן וקלבדוס עם ריבת חצילים

כבד אווז אוהב שמגישים איתו מרקחות מתקתקות. הפעם הלכנו על ריבת חצילים. כבד אווז בטחינה סילאן וקלבדוס עם ריבת חצילים כבד אווז בטחינה סילאן וקלבדוס עם ריבת חצילים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת לא על הלחם לבדו. כבד אווז בטחינה סילאן וקלבדוס עם ריבת קרא עוד

חזות עוף עטופים במילוי כבד אווז ותרד ודבש

חזות עוף עטופים במילוי כבד אווז ותרד ודבש

חזה עוף הוא אחד הנתחים הקלים למילוי. מבקשים מן הקצב לפרוס את חזה העוף דק. משטחים, ממלאים מגלגלים והחזה מוכן לבישול. חזות עוף עטופים במילוי כבד אווז ותרד ודבש חזות עוף עטופים במילוי כבד אווז ותרד ודבש – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת עוף. חזות קרא עוד

חזה עוף דק ממולא כבד עוף ברוטב ציר תפוחים

חזה עוף דק ממולא כבד עוף ברוטב ציר תפוחים

אחת ממנות חזה העוף הממולא הטעימות ביותר שיש. חזה העוף ממולא בכבד ומבושל ברוטב תפוחים. חזה עוף דק ממולא כבד עוף ברוטב ציר תפוחים חזה עוף דק ממולא כבד עוף ברוטב ציר תפוחים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת אגסים ותפוחים. חזה עוף דק ממולא קרא עוד

טעמייה – פלאפל מצרי על מצע לבנה עזים

טעמייה – פלאפל מצרי על מצע לבנה עזים

טעמייה – הפלאפל המצרי שונה בטעמו מן הפלאפל הרגיל בזה שהוא מוכן מפול ולא מחומוס. טעמייה – פלאפל מצרי על מצע לבנה עזים טעמייה – פלאפל מצרי על מצע לבנה עזים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה מצרית. טעמייה – פלאפל מצרי על מצע לבנה קרא עוד

טלה על מצע חצילים מוקרם

טלה על מצע חצילים מוקרם

קוביות טלה נימוחות ברוטב עגבניות, מונחות על מצע של קרם חצילים שרופים אוורירי. טלה על מצע חצילים מוקרם טלה על מצע חצילים מוקרם – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת מארמון הטופקאפי למאורת הג'נטלמנים. טלה על מצע חצילים מוקרם חזרה לרשימת המתכונים

מולים ברוטב עגבניות פיקנטי עם זיתים

מולים ברוטב עגבניות פיקנטי עם זיתים

מולים ברוטב עגבניות וזיתים – מנה קלאסית מאזור חבל פרובנס. מולים ברוטב עגבניות פיקנטי עם זיתים מולים ברוטב עגבניות פיקנטי עם זיתים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה צרפתית בנוסח פרובאנס. מולים ברוטב עגבניות ושמן זית חזרה לרשימת המתכונים

צ'ורוס עם רוטב שוקולד

צ'ורוס עם רוטב שוקולד

אחד מן הקינוחים הכיפיים בעולם. בלילה אוורירית מטוגנת שנטבלת ברוטב שוקולד. צ'ורוס עם רוטב שוקולד צ'ורוס עם רוטב שוקולד – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת וריאציות על המטבח הקאטלוני. צ'ורוס עם רוטב שוקולד חזרה לרשימת המתכונים

קוקטייל אבי ביטר

קוקטייל אבי ביטר

השירים של הזמר אבי ביטר תמיד נשמעו לי עצובים ומרירים. הקוקטייל שפיתחתי לארוחה מתבסס על ויסקי, ורמוט ואנגסטורה ביטר וטעמו מריר. לכן הענקתי לקוקטייל את שמו של הזמר. קוקטייל אבי ביטר קוקטייל אבי ביטר – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת בישול עם אלכוהול. קוקטייל אבי קרא עוד

קוקטייל קמפרי אשכוליות

קוקטייל קמפרי אשכוליות

הקוקטייל הקלאסי שהגיע אלינו מאיטליה – קמפרי אשכוליןת. קוקטייל שכל כולה שירה של טעמי המריר. קוקטייל קמפרי אשכוליות קוקטייל קמפרי אשכוליות – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת הדרים. קוקטייל קמפרי אשכוליות חזרה לרשימת המתכונים

קוקטייל שולחן הקפטן

קוקטייל שולחן הקפטן

קוקטייל שולחן הקפטן קוקטייל שולחן הקפטן – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת אורינטצייה. קוקטייל שולחן הקפטן חזרה לרשימת המתכונים

קוקטייל בליני

קוקטייל בליני

הוא קוקטייל שמקורו בהארי'ז בר, בוונציה שבאיטליה. הקוקטייל קיבל את שמו לאחר שהברמן שרקח אותו חשב שצבעו מזכיר את צבעי בגדי הקדושים בציוריו של האמן הוונציאני בן המאה ה-15 ג'ובאני בליני קוקטייל בליני קוקטייל בליני – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה קייצית. קוקטייל בליני חזרה קרא עוד