כחובב בשר והמבורגרים בפרט, המתכון הזה הוא פשוט חובה לכל חובבי ההמבורגרים. המבורגר עם של לב חמאה מתובלת, שנוזלת מתוך ההמבורגר החוצה. פשוט מעדן.
המבורגרצ'יק עם לב חמאה
המבורגרצ'יק עם לב חמאה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת טעימות סובב ים תיכון.
המנה הזו היא חווית חובה לכל מי שקורא לעצמו חובב המבורגרים.
הסוד של המנה טמון (סליחה על משחק המילים) בלב החמאה שטמון בתוך ההמבורגר.
לב החמאה המתובלת מגיר את מיצי המחאה מתוך ההמבורגר החוצה ומעלה את טעמו של ההמבורגר לגבהים חדשים.
המבורגרצ'יק עם לב חמאה
המבורגרצ'יק עם לב חמאה
חומרים
- 1 ק"ג בשר אנטריקוט טחון
- 2 בצלים גדולים
- 50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 2 שיני שום
- 1 כפית טימין קצוץ
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
מערבבים את החמאה הרכה עם מלח, פלפל, השום הקצוץ והטימין. מניחים לתערובת להתקרש במקרר.
מתבלים את הבשר הטחון עם מלח ופלפל ויוצרים המבורגרים קטנים ושמנמנים (50 גרם ליחידה) בלב כל המבורגר מטמינים מעט חמאה מתובלת וסוגרים היטב (לא לדחוס את הבשר אלא לשמור אוורירי).
פורסים את הבצל לטבעות דקות וצולים על מחבת גריל או טפלון עם מעט מאד שמן. מתבלים הטבעות במעט מלח ופלפל. צולים את כדורי ההמבורגר במחבת גריל (או במחבת כבדה מאד). משמנים קלות מאד רק שלא ייבק. החמאה בתוך ההמבורגר תימס ותשמן את המחבת. צולים משני הצדדים לדרגת מדיום.
מפזרים טבעות בצל מעל ומגישים מיד.