בזכות המנה הזו של ההמבורגר שרימפס בלחמנית באו זכיתי בסינור מהשופטים בתוכנית הטלוויזיה מאסטר שף.
המבורגר שרימפס בלחמנית באו עם איולי תפוזים בליווי ציפס בטטה באיולי רוקפור
המבורגר שרימפס בלחמנית באו עם איולי תפוזים בליווי ציפס בטטה באיולי רוקפור
– המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת רגע לפני הקיץ.
מנת ההמבורגר שרימפס בלחמנית באו היא מנה קלילה ויותר קייצית.
השילוב של השריפס עם איולי התפוזים עובד מצוין ומתחבר היטב לאווריריות של לחמניית הבאו.
מאסטר שף
את המנה הזו הגשתי לשופטים בתוכנית הטלוויזיה מאסטר שף, בה השתתפתי בעונה השלישית וזכיתי לסינר, ועברתי שלב בתוכנית.
המבורגר שרימפס בלחמנית באו עם איולי תפוזים בליווי ציפס בטטה באיולי רוקפור
המבורגר שרימפס בלחמנית באו עם איולי תפוזים בליווי ציפס בטטה באיולי רוקפור
חומרים
חומרים ללחמניות הבאו:
- ¼ כוס מים חמימים
- 25 גרם שמרים טריים
- 3 כפות סוכר
- ¾ כוס רוויון
- 3½ כוסות קמח לבן מנופה
- 1¼ כפיות אבקת אפיה
- ½ כפית מלח
חומרים לאיולי תפוז:
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כוס שמן קנולה
- 2 חלמוני ביצה בטמפרטורת החדר
- 2 כפות מיץ תפוזים סחוט
- 1 כפית גרדת תפוז קצוצה דק
- מלח ופלפל שחור לפי טעם
חומרים להמבורגר שרימפס:
- 750 גרם שרימפס קריסטל מנוקים וקצוצים גס
- 6 לחמניות באו
- איולי תפוז
- 5 כפות שמן זית
- ¼ כוס שומר צעיר קצוץ דק
- ¼ כוס בצלצלי שאלוט קצוצים דק
- ¼ כוס פלפל אדום קצוץ דק
- 4 עלי חסה עגולה שטופים וקצוצים לרצועות
- 1 כף עירית קצוצה
- 1 כף גרדת תפוז קצוצה דק
- מלח ופלפל שחור לפי טעם
חומרים לציפס הבטטה:
- 2 בטטות גדולות
- שמן לטיגון
- מלח
חומרים לאיולי רוקפור:
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כוס שמן קנולה
- 2 חלמוני ביצה בטמפרטורת החדר
- 50 גרם גבינת רוקפור
- מלח ופלפל שחור לפי טעם
אופן ההכנה
אופן הכנת לחמניות הבאו:
מערבבים בקערית את המים עם השמרים וכף אחת של סוכר. מערבבים ומניחים בצד למשך 15 דקות.
שמים בקערת מיקסר את הקמח, 2 כפות הסוכר שנותרו והרוויון. מוסיפים את תערובת השמרים ולשים בקרס לישה כ- 10 דקות עד שמתקבל בצק חלק וגמיש לגמרי. אם הבצק רך מדי ודביק מוסיפים עוד כף או שתיים קמח.
מכסים את קערת המיקסר בנילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח ולהכפיל את נפחו.
מוסיפים לבצק את אבקת האפיה והמלח וממשיכים ללוש עוד כ- 5 דקות. מכסים שוב בנילון נצמד ומניחים לבצק לעמוד עוד חצי שעה.
צובטים מן הבצק כדורים בגודל ביצה. מגלגלים אותם יפה בין הידיים ומניחים על ריבוע של נייר אפיה בכלי אידוי מבמבוק. מכסים את הכלי ומניחים לתפוח עוד 20 דקות.
מניחים את כלי האידוי על סיר עם מים רותחים ומאדים ל- 5 - 6 דקות.
הכנת איולי התפוז:
בבלנדר עם להב מתכת טורפים את החלמונים. מוסיפים בהדרגה את השמן בזילוף עדין, עד שמתחיל להיווצר מיונז סמיך. מוסיפים את המלח וטיפה פלפל שחור. מוסיפים את השום הכתוש וגרידת התפוז. מוסיפים לאט את מיץ התפוזים כשכל הזמן בודקים את הסמיכות והאם יש להוסיף עוד מיץ תפוזים. יתכן כי לא יהיה צורך להשתמש בכל הכמות. בודקים תיבול ומתקנים במידת הצורך.
הכנת המבורגר השרימפס:
מחממים במחבת 3 כפות שמן זית על אש בינונית. מאדים את השומר והשאלוטס ומבשלים עד שהם מתחילים להתקרמל כ-8 דקות. מוסיפים את הפלפל האדום ומאדים במשך כ-3 דקות נוספות. על הפלפל להתרכך אך עדיין לשמור על צורתו. מסירים מן האש ומערבבים פנימה את העירית הקצוצה וגרדת התפוז.
מעבירים את התערובת לקערה. מוסיפים את השרימפס ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים לקבלת מסה אחידה. מוסיפים כף איולי תפוז על מנת לקשור את המסה ומוסיפים עוד איולי לפי מידת הצורך.
יוצרים 6 קציצות מהמסה ושומרים בקירור עד לשימוש.
מחממים במחבת את שארית שמן הזית על אש בינונית גבוהה. מטגנים את ההמבורגרים עד שהם זהובים - כ-4 דקות לכל צד.
אופן הכנת איולי הרוקפור:
בבלנדר עם להב מתכת טורפים את החלמונים. מוסיפים בהדרגה את השמן בזילוף עדין, עד שמתחיל להיווצר מיונז סמיך. מוסיפים את המלח וטיפה פלפל שחור. מוסיפים את השום הכתוש. מוסיפים לאט את הרוקפור. בודקים תיבול ומתקנים במידת הצורך.
הכנת ציפס הבטטה:
בסיר מחממים שמן עמוק לטיגון. מקלפים את הבטטות ופורסים אותן דק באמצעות מנדולינה כמו תפוצ'יפס. מטגנים את פרוסות הבטטה, בכל פעם כמות קטנה בכדי לא לקרר את השמן יותר מידי. מוציאים את הפרוסות מן הטיגון ומספיגים שאריות שמן על מגבת נייר. ממליחים לפי טעם.
אופן ההגשה:
חוצים את לחמניות הבאו. מורחים קצת איולי תפוז על הלחמניה. שמים על החלק התחתון של הלחמניה קצת עלי חסה. על עלי החסה מניחים את ההמבורגר ומכסים על ידי החלק העליון של הלחמניה. שמים בצד את הציפס בטטה וקערית עם איולי הרוקפור