אורז - גרגר דגן קטן אבל עם הרבה פנים לו... אורז לבן או אורז צהוב, אורז מאודה או אורז מטוגן, אורז דביק או אורז אחד אחד. אורז בסמטי או אורז יסמין...
הרעיון שעומד מאחורי הארוחה
אורז – דגן כל כך פשוט אבל בעל כל כך הרבה שיטות הכנה שכל אחת מהן מוציאה ממנו משהו אחר. בארוחה זו רציתי להביא מספר פרושים שונים לאורז מרחבי העולם..
תפריט הארוחה
- טיגוניות אורז בצילי וזעטר בסלסת מנגו.
- כדורי ריזוטו ממולאים בחלומי, שקדים וצימוקים על קונפי עגבניות צלויות ויוגורט.
- מרק שקדים ואורז מאנדלוסיה.
- סלט מקלוני אורז ויאטנמי ולבבות ארטישוק בקערת לחם מקמח אורז.
- ריזוטו שחור במח עצם וציר טלה וזעפרן הרים אירני מהדולומיטים.
- כדורי בשר תאילנדים בליווי פאייה בחלב קוקוס.
- סטולאץ' חוואיג במרק תאנים.
היינות שהוגשו בארוחה
- סאקה.
- Mompertone 2007.