תשכחו את כל מה שהכרתם על המטבח הערבי. הדור החדש של השפים הערביים מציג מטבח ערבי עילי המתבסס על מנות מסורתיות, בשילוב חומרי גלם טריים וטכניקות בישול מתקדמות.
הרעיון שעומד מאחורי הארוחה
אם חושבים על זה כולנו בעצם גדלנו על המטבח הערבי ואימצנו לעצמנו מנות כדוגמת ההחומוס, הטחינה, הסלט הערבי הקצוץ דק וקינוחים נפלאים כדוגמת הכנאפה. בשנים האחרונות המטבח הערבי עלה לכותרות בזכות הדור הצעיר של השפים הערבים, שרעננו את המטבח הערבי המסורתי עם טכניקות בישול מודרניות.
הבאז סביב המטבח הערבי סיקרן אותי ולכן החלטתי לעשות ארוחה ערבית.
תפריט הארוחה
- קוקטייל "פריחת האביב".
- סְפֵיחָה בַּעַלבָּקִיהֶ.
- קובה ממולאת בשר בליווי טחינה.
- שישבראק תרד.
- תעשמייה – דג עטוף בבצק על קרם טחינת שקדים בליווי סלט עגבניות חריף.
- אוסובוקו טלה בתבשיל עדשים.
- "ליאלי אל בירות" (לילות בירות).