אני ירושלמי בכל רמ"ח אברי. מחובר לעיר, לקצב החיים היחידי שלה, לטעמים והריחות. לכן מן הראוי היה שאת הארוחה הראשונה שלי במועדון אבשל בסגנון ירושלמי.
הרעיון שעומד מאחורי הארוחה
גדלתי בירושלים ועל האוכל הירושלמי. לאוכל הירושלמי אופי וריח משלו. אין כמו להסתובב בסמטאות מחנה יהודה וליהנות ממגוון האוכל שהשוק מציע.
בארוחה זו החלטתי לתת לחברי התל אביבית טעימה קטנה מן העושר שהעיר ירושלים יכולה להציע.
תפריט הארוחה
- הערינג בכבישה ביתית נוסח מאה שערים.
- מרק ארטישוק ירושלמי וערמונים.
- סלמון וטונה מעושנים.
- מעורב ירושלמי
- פקעילה – זנב שור, לוביה ותרד בנוסח מוסררה.
- קרם ברולה שומשום.
היינות שהוגשו בארוחה
- Tishbi – Brut.
- Ramat Negev – Neve Midbar 2013.
- תבור – רעם 2010.