מי אמר שדים סאם חייב להיות מלוח? הגירסה המתוקה של דים סאם - דים סאם אגסים בליווי גלידת וניל ואניס.
דים-סאם אגסים עם גלידת וניל ואניס
דים-סאם אגסים עם גלידת וניל ואניס – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת בוטיק.
דים-סאם אגסים עם גלידת וניל ואניס
דים-סאם אגסים עם גלידת וניל ואניס
חומרים
חומרים להכנת הגלידה:
- 50 גרם סוכר
- 2 חלמונים
- 250 מ"ל חלב
- 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
- 1 מקל וניל חתוך לאורך התרמיל
- 8 כוכבי אניס קצוצים גס
- 3 כפיות אוזו או ערק
חומרים להכנת הדים סאם:
- ½ ק"ג קמח לבן (רצוי של מטחנת דגן)
- 3 – 4 גרם שמרים
- 250 מ"ל מים
- 10 גרם אבקת אפיה
חומרים למילוי האגסים:
- 1 ק"ג אגסים
- 1 ליטר מים
- 300 גרם סוכר
- 10 כוכבי אניס קצוצים גס מאוד
- 1 מקל וניל
אופן ההכנה
הכנת הגלידה:
מחממים את החלב, השמנת, מקל הוניל וכוכבי האניס עד להשתלבות טעמי האניס והוניל בתערובת.
טורפים סוכר וחלמונים עד לקבלת תפיחה בהירה מעל אמבט בן -מארי (bain-marie) מוסיפים לאט ותוך כדי בחישה את תפיחת החלמונים לתערובת החלב והשמנת. מחממים ומערבבים עד להשגת טמפרטורה של °82.
מרחיקים מייד מהחום ומקררים בקערה עם מי קרח. מצננים במקרר כ-ארבע שעות ומעברים למכונת גלידה. לאחר סיום הכנת הגלידה במכונה מעבירים אותה למקפיא לקירור של עוד כ-8 שעות.
הכנת הבצק:
מערבבים את החומרים ומניחים ללילה עטוף בניילון נצמד – לקבלת בצק נוח, רך ואחיד. מכינים "נחש" מחלק מהכמות ובוצעים כדורים קטנים. מועכים את הכדורים לצורת דיסק. מקמחים ומרדדים את הדיסק במכונת פסטה בשלב הראשון. שןב מקמחים קלות ומרדדים ברמה 2 של המכונה. לאחר מכן שוב מקמחים קלות ומרדדים לרמה 3. בוצעים עיגול ברדיוס של 4-3 ס"מ. מקמחים קלות ומרדדים ברמה 4 של המכונה.
מילוי של האגסים באניס:
מרתיחים את המים והסוכר עם כוכבי האניס ומקל הוניל. מקלפים את האגס ומבשלים כ-30 דקות עד לריכוך. לאחר שהאגס התרכך מועכים אותו למחית אחידה. ממתיקים לפי הטעם בעזרת הסירופ. מצננים ומסננים. שומרים סירופ להכנת המנה.
הכנה והרכבה של המנה:
ממלאים את בצק הדים-םאם במילוי האגסים. מאדים כעשר דקות. מניחים שני כדורי גלידה בצלחת ודים-סאם חם. יוצקים מעט סירופ על המנה. מקשטים עם כוכבי אניס וקולי הפלפלים (ראה מתכון של סורבה קוקוס וקוויאר).