דיאבולו – מאפה רב שכבתי ממולא בחצילים, גבינות, ופסטה

דיאבולו – מאפה רב שכבתי ממולא בחצילים, גבינות, ופסטה

דמיינו לעצמכם אי שהוא כולו עשוי מקציפת ביצים מתוקה צף בתוך ים של שוקולד עם נגיעות של קרם לוז. רגע אתם לא חולמים אתם פשוט אוכלים קינוח איים צפים.

דיאבולו – מאפה רב שכבתי ממולא בחצילים, גבינות, ופסטה

דיאבולו – מאפה רב שכבתי ממולא בחצילים, גבינות, ופסטה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה חלבית.

דיאבולו – מאפה רב שכבתי ממולא בחצילים, גבינות, ופסטה

דיאבולו – מאפה רב שכבתי ממולא בחצילים, גבינות, ופסטה

סוג המנה מנה עיקרית, תוספת
סוג המטבח מטבח איטלקי
תגיות דיאבולו, חציל, מאפה שכבות
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 1 hour 10 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 40 minutes
מנות 6
קלוריות 305 kcal

חומרים

חומרים לחצילים:

  • 3 חצילים מאורכים גדולים
  • ½ כוס שמן זית
  • 100 גרם פסטה מסוג פוזילי
  • 2 ביצים טרופות
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם

חומרים לרוטב:

  • 1 קופסת עגבניות מרוסקות 800 גרם
  • 2 בצלים קצוצים.
  • 1 כוס פטריות קצוצות
  • 250 גרם מוצרלה קשה פרוסה לפרוסות
  • אגוז מוסקט לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. פורסים חציל אחד לרוחב לפרוסות עגולות ואת שני החצילים האחרים פורסים לאורך לפרוסות דקות. שמים את הפרוסות בשכבה אחת על תבנית משומנת עגולה ומורחים אותן בשמן הצדדים. אופים בתנור מספר דקות עד הזהבה נזהרים לא לחרוך את החצילים.

  2. מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא נהייה שקוף. מטגנים את הפטריות עד שהן מתרככות.

  3. מבשלים את הפסטה עד שתהיה חצי מוכנה, מוסיפים לה את הביצים הטרופות ומתבלים במלח ופלפל.

  4. בקערה נפרדת מערביים את הפיטריות המטוגנות ואת הבצל המטוגן.

  5. משמנים תבנית אפייה, מניחים בה נייר אפייה משומן, מניחים בתחתית את החצילים שנפרסו לרוחב כמצע. מוסיפים לאורך הדפנות את החצילים הפרוסים לאורך כך שקצה החצילים יבלוט מחוץ לתבנית. מורחים על הבסיס החצילים שליש מרוטב העגבניות,עורכים עליו מחצית מהפסטה, מניחים מעל שכבת מוצרלה ועליה שכבת פטריות ובצל מטוגנים. מורחים על הכל שליש מהרוטב עגבניות. חוזרים על השכבות עד מילוי התבנית. בשכבה האחרונה מניחים מוצרלה ומעליה חצילים פרוסים עגול. מהדקים את החצילים בשכבה העליונה.

  6. מכניסים לתנור חם ב 180 עם כיסוי נייר אלומיניום לכ- 40 דקות. לאחר 40 דקות מסירים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות עוד 20 דקות.

  7. מוציאים מן התנור. נותנים למנה להתקרר כחצי שעה ומגישים.


Related Posts

סלט חצילים אל'א רינה

סלט חצילים אל'א רינה

הסוד בהכנת סלט החצילים המופלא הזה הוא לשמור על החצילים חמים בתהליך הטחינה שלהם. עושים זאת על ידי השריית הקערה, שבה נמצא החציל, במים רותחים תוך כדי הטחינה. סלט חצילים אל'א רינה המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת ואריאציות על מתכוני חיים כהן. כלתי הרבה סלטי […]

מרק חצילים עם מולים וקונפי עגבניה

מרק חצילים עם מולים וקונפי עגבניה

מכל הארוחות שאי פעם עשיתי במועדון יש מנה אחת שהבן שלי לא מפסיק לבקש שאכין לו אותה, והיא המנה הזו – מרק חצילים עם מולים וקונפי עגבניה. מרק חצילים עם מולים וקונפי עגבניה מרק חצילים עם מולים וקונפי עגבניה – המנה הוגשה כחלק מהארוחה החורפית. […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון