במטבח היווני המודרני נעשה שימוש רב בעשבי תיבול טריים: אורגנו, מנתה, שום, בצל, שמיר, בזיליקום, תימין, שומר ועלי דפנה.
דג לוקוס עם צדפות וירקות ברוטב חמצמץ
דג לוקוס עם צדפות וירקות ברוטב חמצמץ – המנה הוגשה כחלק מהארוחה יוונית.
המטבח היווני עושה שימוש רב בשמן זית ולימון כמרכיבים במנות כדוגמת מרק האבוגולמונו.
במתכון זה אנו משחקים עם טעמים חמצמצים שמחמיאים לטעמו של הדג.
לוקוס המלך של הדגים
דג הלוקוס נחשב בצדק כמלך הדגים. בשרו עסיסי ומלא טעם.
במידה ולא הצלחתם להשיג לוקוס תוכלו להחליף אותו בדניס או לברק.
דג לוקוס עם צדפות וירקות ברוטב חמצמץ
דג לוקוס עם צדפות וירקות ברוטב חמצמץ
חומרים
חומרים להכנת דג לוקוס עם צדפות וירקות ברוטב חמצמץ:
- 500 גרם פילה לוקוס
- 300 גרם צדפות נקיות
- 10 שיני שום
- 2 פלפלים חריפים (אדומים או ירוקים) נקיים מגרעינים וקצוצים דק
- 2 זוקיני
- 1 בצל גדול
- 2 כפות קמח או פרורי לחם (לפי העדפה אישית)
- 1 חופן עלי פטרוזיליה
- 1 חופן עלי שמיר
- ⅓ כוס יין לבן יבש
- 1 כפית חרדל
- 1 כפית מיץ לימון
- 1 כפית דבש
- שמן זית לטיגון
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מתבלים את פרוסות הדגים בפלפל לבן ומלח. מורחים אותן בשמן זית ומקמחים.
קוצצים את הבצל דק ומטגנים אותו יחד עם הפלפל החריף ומוסיפים את השום. מוסיפים את הצדפות ומטגנים עוד כשתי דקות. מוסיפים את היין הלבן וממשיכים בבישול כשתיים-שלוש דקות נוספות ומניחים בצד.
מטגנים את הדג בשמן זית. בדקה האחרונה של הטיגון מוסיפים את הרוטב על הדג.
מבשלים חתיכות דקות של זוקיני פרוס במים רותחים כשתי דקות עד התרככות הזוקיני. מוסיפים מעט מים למחבת בה טיגנו את הדג, לאחר שהוצאנו אותו, מוסיפים קמח, את מיץ הלימון מעורבב יחד עם החרדל, מעט דבש, פטרוזיליה ושמיר קצוצים דק. מתיקות או חמיצות הרוטב הינה לפי טעם אישי.
מגישים בצלחת כאשר בתחתית פרוסות הזוקיני, עליהן הדג עם רוטב הירקות והיין ומעל רוטב החרדל.
אפשרויות נוספות: שימוש בפירורי הלחם על הדג ולא בקמח בזמן הטיגון.
תוספת פלפל קצוץ דק מאוד כרצועות לתערובת הירקות המטוגנת ולאחר מכן מבושלת קלות ביין לבן.