הגיבץ הוא המקבילה הרומנית-בולגרית לרטטוי הצרפתי.
גיבץ בשרי
גיבץ בשרי – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה רומנית.
גיבץ' בשרי
גיבץ' בשרי
  סוג המנה  מנה עיקרית	
  סוג המטבח  מטבח רומני	
  תגיות  גיבץ, רטטוי	
  זמן הכנה 3 hours 25 minutes
  זמן בישול 4 hours 30 minutes
  זמן הכנה כולל 7 hours 55 minutes
  מנות 6 
  קלוריות 365 kcal
  מחבר Gentleman Club
חומרים
- 1½ ק"ג בשר צוואר טרי חתוך לקוביות גסות
- 400 גרם תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
- 200 גרם שעועית ירוקה חתוכה גס
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
- 2 גזרים חתוכים לפרוסות
- 1 ראש סלרי חתוך לקוביות
- 1 שורש פטרוזליה חתוך לפרוסות
- 4 בצלים קצוצים
- ½ כוס שמן
- 1 קופסא עגבניות מרוסקות
אופן ההכנה
- מטגנים במחבת חמה את הבשר לסגירה. 
- במחבת אחרת מטגנים בצל עד הזהבה. מוסיפים לבשר את הבצל, העגבניות והמלח. מכסים ומנמיכים את האש לחצי שעת בישול. 
- בסיר טגנים את תפוחי האדמה, השעועית הפלפל האדום, הגזר והשורשים, וממליחים. הטיגון של הירקות נעשה עד הזהבה. 
- מערבבים את כל החומרים ומסדרים בכלי גדול מחרס. אוטמים את הכל בעלי הכרוב למניעת יציאת חום ואופים שעתיים וחצי בתנור בחום של 150 מעלות. 



