מנה קלאסית מן המטבח הבאסקי המשלבת בין הים והיבשה. בשר הסרטנים מעורבב עם מח העצם ויוצר שילוב טעמים מרתק.
בשר סרטנים ומח עצם
המנה הוגשה כחלק מארוחת וריאציות על המטבח הבאסקי והצפון ספרדי.
את השילוב הזה של מח עצם ובשר סרטנים אפשר למצוא הרבה ברי הטאפסים הספרדיים.
השם של המנה מאוד פשטני לעומת הטעם הנפלא של המנה. השילוב בין הטעם של מח העצם לבין בשר הסרטנים העדין יוצר בפה הרמוניה של טעמים.
בשר סרטנים ומח עצם
בשר סרטנים ומח עצם
סוג המנה מנה ראשונה, מנת פתיחה
סוג המטבח המטבח הבאסקי
תגיות מח עצם, סרטנים
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 1 hour 15 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 35 minutes
מנות 6
קלוריות 206 kcal
חומרים
- 6 עצמות מח
- 200 גרם בשר סרטנים ניתן לרכוש קפוא
- ½ כוס קרם פרש
- 2 - 3 כפות עירית קצוצה
- שמן זית לטיגון
- לימון
- שום קצוץ
- מעט יין לבן
- שמן כמהין (לא חובה)
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
מאדים את עצמות המח בסיר מים עד להפרדת המח מהעצם.
קוצצים את המח. מטגנים למשך מספר שניות בשמן זית ומוסיפים את בשר הסרטנים, השום והיין.
מטגנים עד לצמצום היין, מוסיפים פלפל ומלח לפי הטעם (המח מלוח מעט).
בקערה נפרדת מערבבים את הקרם פרש, הלימון והעירית. מוסיפים את תערובת המטוגנת ומזליפים מספר טיפות של שמן כמהין.
מכניסים את התערובת לתוך העצמות ומסביבן מקשטים ומגישים.