בשר סרטנים ומח עצם

בשר סרטנים ומח עצם

מנה קלאסית מן המטבח הבאסקי המשלבת בין הים והיבשה. בשר הסרטנים מעורבב עם מח העצם ויוצר שילוב טעמים מרתק.

בשר סרטנים ומח עצם

המנה הוגשה כחלק מארוחת וריאציות על המטבח הבאסקי והצפון ספרדי.

את השילוב הזה של מח עצם ובשר סרטנים אפשר למצוא הרבה ברי הטאפסים הספרדיים.

השם של המנה מאוד פשטני לעומת הטעם הנפלא של המנה. השילוב בין הטעם של מח העצם לבין בשר הסרטנים העדין יוצר בפה הרמוניה של טעמים.

בשר סרטנים ומח עצם

בשר סרטנים ומח עצם
סוג המנה מנה ראשונה, מנת פתיחה
סוג המטבח המטבח הבאסקי
תגיות מח עצם, סרטנים
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 1 hour 15 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 35 minutes
מנות 6
קלוריות 206 kcal

חומרים

  • 6 עצמות מח
  • 200 גרם בשר סרטנים ניתן לרכוש קפוא
  • ½ כוס קרם פרש
  • 2 - 3 כפות עירית קצוצה
  • שמן זית לטיגון
  • לימון
  • שום קצוץ
  • מעט יין לבן
  • שמן כמהין (לא חובה)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. מאדים את עצמות המח בסיר מים עד להפרדת המח מהעצם. 

  2. קוצצים את המח. מטגנים למשך מספר שניות בשמן זית ומוסיפים את בשר הסרטנים, השום והיין.

  3. מטגנים עד לצמצום היין, מוסיפים פלפל ומלח לפי הטעם (המח מלוח מעט).

  4. בקערה נפרדת מערבבים את הקרם פרש, הלימון והעירית. מוסיפים את תערובת המטוגנת ומזליפים מספר טיפות של שמן כמהין.

  5. מכניסים את התערובת לתוך העצמות ומסביבן מקשטים ומגישים.

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות


Related Posts

רביולי סרטנים וכמהין שחורות בחמאת טרגון בליווי מנגולד מאודה

רביולי סרטנים וכמהין שחורות בחמאת טרגון בליווי מנגולד מאודה

רביולי תוצרת בית ממולא בבשר סרטנים ופטריות כמהין. הרביולי מוקפץ בחמאת טרגון ומוגש יחד עם מנגולד מאודה. רביולי סרטנים וכמהין שחורות בחמאת טרגון בליווי מנגולד מאודה רביולי סרטנים וכמהין שחורות בחמאת טרגון בליווי מנגולד מאודה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת רגע לפני הקיץ. רביולי […]

קדירת פירות ים מבראטן בציר יין מתיאוס רוזה

קדירת פירות ים מבראטן בציר יין מתיאוס רוזה

חצי האי בראטן הוא שילוב של נופים עוצרי נשימה, צוקים פראיים, חופים קסומים והרבה ירוק. לברטאן קו חוף דרמטי עם הרבה נופי גאות ושפל מהיפים שיש. קדירת פירות ים מבראטן בציר יין מתיאוס רוזה המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פירות ים. מנה זו מייצגת היטב […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון